Planten essentieel voor luchtkwaliteit

Planten zijn niet alleen de longen van onze planeet, maar ook essentieel voor de luchtkwaliteit! Verschillende (bloeiende) planten dragen bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit. Deze is binnen vaak veel slechter dan buiten.

  • Fijnstof en droge lucht veroorzaken lichamelijke klachten en verslechteren welzijn en prestaties. Door de natuur naar binnen te halen is de luchtkwaliteit te verbeteren. Metingen in klaslokalen en op kantoren tonen dat aan.
     
  • Daarnaast draagt groen via ons brein bij aan ontspanning en vermindert het de kans op stress en de fysieke klachten die daarbij kunnen optreden. Hierdoor heeft groen een positief effect op je inspiratie en prestatie.

Ook is het mogelijk een gezond binnenklimaat te koppelen aan een kleurrijke beleving. En zeg nou zelf, wie ervaart niet dat gevoel van geluk bij het kopen, geven of ontvangen van een mooie bos bloemen, een prachtig bloeiende plant, een stijlvolle groene kamerplant of kleurrijke perkplanten voor de tuin of het balkon?

Anna (11) en haar droombaan: plantenkweker

De 11-jarige Anna weet al wat ze later het liefst wil worden: plantenkweker! In een aflevering van de YouTube-serie ‘Later als ik groot ben’ gaat ze voor een dag aan de slag als plantenweker bij VDE Plant in Woudbrugge. Anna leert onder andere over…

Wat groeit er in de kas? Glasgroenten

Door de juiste hoeveelheid licht, water en warmte in de kas, kunnen in de Nederlandse kassen allerlei gezonde groenten groeien. Groenten die in de kas groeien worden ook wel glasgroenten genoemd. De meest geteelde groenten in de Nederlandse kassen…

Duurzame warmte uit de kas

Telers leveren een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van de samenleving. Zo kan de warmte uit de kas die wordt gebruikt om de planten te laten groeien ook gebruikt worden voor het verwarmen van huizen, scholen of sporthallen. De warmte in…

Teelt op water: een duurzame manier van telen!

In sommige kassen groeien de planten in de bodem, maar dat gebeurt steeds minder. In een groot deel van de kassen in Nederland wordt tegenwoordig substraat gebruikt. De planten groeien dan bijvoorbeeld op teeltmatten van steenwol of in potten met…

Glastuinbouw Nederland - © 2024