Anna (11) en haar droombaan: plantenkweker

De 11-jarige Anna weet al wat ze later het liefst wil worden: plantenkweker! In een aflevering van de YouTube-serie ‘Later als ik groot ben’ gaat ze voor een dag aan de slag als plantenweker bij VDE Plant in Woudbrugge. Anna leert onder andere over het positieve effect van planten op je welzijn: als plantenkweker kun je dus héél veel mensen blij maken.

Bekijk de aflevering hier.

In elke aflevering van de YouTube-serie krijgt een jongere tussen 9 en 14 jaar de kans om de eigen droombaan een dag lang uit te proberen. Hoe is het om te werken als pakketbezorger, stewardess of BOA? In deze aflevering laten Karin van der Eijk en Bjorn Hoogeveen (VDE Plant) Anna zien hoe leuk het werk is op de kwekerij. Samen met presentator, zanger en GTST-acteur Rein van Duivenboden bezoekt ze de kwekerij een gaat ze aan de slag.

Anna is ervan overtuigd dat bloemen en planten in huis voor gezelligheid zorgen. Ze heeft altijd speciale interesse gehad voor planten en ziet het vak van plantenkweker wel zitten. Karin en Anna spreken uitgebreid over het effect van planten op je welzijn, dat planten blij maken en je als plantenkweker dus heel veel mensen blij kan maken. Maar ook over de vernieuwingen in de sector, over licht, warmte, water, biologische bescherming en over de inzet van drones in de teelt: onderwerpen die jongeren niet snel verwachten bij een kwekerij.

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024