Telersbijeenkomst Precisie Gewasbescherming & Weerbaarheid in de Prakijk

Datum 5 juni 2024
Tijd 12:30 - 17:30
Locatie Botany
Dr. Droesenweg 5
5964 NC Horst-Meterik
Contact Annelies Kerkhof

Binnen het praktijkprogramma Weerbaarheid in de Praktijk werkt Glastuinbouw Nederland aan twee regionale pilotprojecten: Kas als Ecosysteem en Precisie Gewasbescherming. Tijdens de telersbijeenkomst van Botany, Stichting Versterking Tuinbouwcluster en Glastuinbouw Nederland worden diverse onderwerpen gepresenteerd op het gebied van weerbaar telen, toepassingstechnieken en precisiegewasbescherming.

Vanuit de pilot Kas als Ecosysteem wordt aandacht besteed aan weerbare komkommerteelt en het effect van voeding op plaaginsecten in chrysant. De pilot Precisie Gewasbescherming komt aan bod bij demonstraties over het nut van optimale spuittechnieken, juiste toepassingsomstandigheden en het gebruik van hulpstoffen bij bekende knelpunten zoals luis en meeldauw in paprika, komkommer en aardbei.

De demonstraties en presentaties zijn opgezet in overleg met telers, toeleveranciers en toelatinghouders en worden mede gefinancierd door Stichting Kennis in je Kas. Deze bijeenkomst is interessant voor zowel groentetelers als telers van siergewassen en zacht fruit. 

Programma
12.30 uur    Ontvangst
13.00 uur    Opening en toelichting programma door Maarten Vliex (Botany)
13.15 uur    Toelichting Praktijkprogramma ‘Weerbaarheid in de Praktijk’ door Liesbeth Nijs (Glastuinbouw Nederland) 
13.30 uur    Toelichting Perspectief Tuinbouwcluster in de regio door Annemie Hermans (Glastuinbouw Nederland en Stichting Versterking Tuinbouwcluster Greenport Venlo)
13.55 uur    Toelichting workshops
14.00 uur    Workshopronde 1
15.20 uur    Pauze
15.40 uur    Workshopronde 2
17.00 uur    Netwerkborrel
17.30 uur    Einde bijeenkomst

Locatie
Botany: Dr. Droesenweg 7, 5964 NC  Meterik  

Deelname
Deze bijeenkomst is gericht op telers. Bent u geen teler dan is uw aanmelding onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien wij uw aanmelding hierdoor moeten annuleren, informeren wij u uiterlijk maandag 3 juni.

Verlenging spuiticentie
Deze bijeenkomst kunt u ook mee laten tellen als dagdeel voor verlenging van de licentie Bedrijfsvoeren Gewasbescherming, onderdeel Veiligheid en Techniek. De kosten voor verlenging spuitlicentie bedragen € 65.
Vergeet uw spuitlicentiepas niet mee te nemen naar de bijeenkomst!

De genoemde kosten zijn per persoon en exclusief btw. Indien u niet via IDEAL wil betalen ontvangt u de factuur na afloop van de bijeenkomst. Er wordt dan € 7,50 administratiekosten in rekening gebracht. U kunt dit op het aanmeldformulier aangeven.

Aanmelden
Meld u aan via het aanmeldformulier. Aanmelden is verplicht en kan tot maandag 3 juni, 12.00 uur, mits er nog plaats is. Ter plaatse aanmelden voor de bijeenkomst is niet mogelijk. 

Annuleren
Annuleren kan alleen schriftelijk via akerkhof@spam-protectglastuinbouwnederland.nl. Bij annulering 48 uur voor de bijeenkomst wordt uw inschrijfgeld, minus € 7,50 administratiekosten, terugbetaald. Daarna wordt uw inschrijving als definitief beschouwd. In overleg kunt u een vervanger sturen.

Beeldmateriaal
Er kunnen foto’s en video’s gemaakt worden ter terugblik of promotie van deze bijeenkomst. Als u daar bezwaar tegen heeft dan kunt u dit vooraf aangeven via info@spam-protectglastuinbouwnederland.nl.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Annelies Kerkhof, mobiel 06 303 163 67, e-mail akerkhof@spam-protectglastuinbouwnederland.nl.
 

Glastuinbouw Nederland - © 2024