Gewascoöperatie Tomaat

Gezamenlijk knelpunten oplossen

De gewascoöperatie Tomaat is in 2015 opgericht en heeft tot doel onderzoek te doen om knelpunten in de tomatenteelt op te lossen. Dit initiatief kwam vanuit de landelijke commissie Tomaat, die al jarenlang sturing en leiding geeft aan belangrijk onderzoek in tomatenteelt, zowel voor de korte als de langere termijn.

Uitgangspunt is dat een gezamenlijke aanpak van knelpunten via onderzoek goedkoper en sneller is dan een individuele koers. De nadruk van de gewascoöperatie ligt op plantgezondheid. Ieder coöperatielid kan projecten of ideeën, waarbij het belang van de gezamenlijke leden voorop gaat, aandragen.

2020

De focus voor 2020 van de gewascoöperatie Tomaat ligt op dit moment bij een groot onderzoek naar ToBRFV. Hiervoor is in 2019 al heel veel uitgezocht. We bekijken in 2020 of en wat er nog meer nodig is. Mocht u zelf ideeën hebben kunt u deze aandragen bij de bestuursleden of de netwerkcoördinator.

Nieuws

Contactpersoon

Annelies Hooijmans

Coördinator Ondernemersnetwerken

Tomaat | Belichtingsgroep Tomaat

Vaste vervanging voor: Diverse snijbloemen (Zomerbloemen, Trekheerster, Anjer, Anthurium, Calla, Euphorbia, Snijhortensia en Nerine), Bromelia en Paprika

Glastuinbouw Nederland - © 2020