Podcast: KasGesprek

Het gesprek over zaken die er toe doen in en om de kas

#6 - 'Inhoud geven aan goed werkgeverschap'

In de zesde aflevering van KasGesprek, de podcast van Glastuinbouw Nederland over zaken die er toe doen in en om de kas, gaat Jakoline van Straalen in gesprek met Bas Hanemaayer, HR-manager bij AgroCare, en met Peter Loef, beleidsspecialist Arbeid bij Glastuinbouw Nederland. Onderwerp is goed werkgeverschap, met de nadruk op de positie van internationale werknemers op glastuinbouwbedrijven. 

#5 - 'Tandje erbij voor betere kwaliteit oppervlaktewater'

In de vijfde aflevering van KasGesprek, de podcast van Glastuinbouw Nederland over zaken die er toe doen in en om de kas, spreekt Roger Abbenhuijs met Arthur van den Berg (themaspecialist Water & Omgeving bij Glastuinbouw Nederland) en Robbert Ballings (senior handhaver Hoogheemraadschap Delfland) over de kwaliteit van het oppervlaktewater in en rond glastuinbouwgebieden. Wat is de huidige stand van zaken? Hoe staat het met de monitoring en handhaving en wat zijn de verwachtingen voor de toekomst?

#4 - 'Goed gietwater essentieel, maar niet vanzelfsprekend'

In de vierde aflevering van KasGesprek, de podcast van Glastuinbouw Nederland over zaken die er toe doen in en om de kas, spreekt Jakoline van Straalen met Guus Meis, beleidsspecialist Water & Omgeving bij Glastuinbouw Nederland en met amaryllisteler Martin Boers uit ’s-Gravenzande, tevens bestuurslid van onder andere de Waterzuiveringscoöperatie Westland. Onderwerp van dit KasGesprek is de beschikbaarheid van goed gietwater voor de glastuinbouw.

#3 - 'Collectieve waterzuivering Westland is robuust en beter voor waterkwaliteit’

De derde aflevering van KasGesprek, de podcast van Glastuinbouw Nederland over zaken die er toe doen in en om de kas, is een extra editie. Deze uitzending wordt gemaakt in opdracht van Waterzuiveringscoöperatie Westland. Gastpresentator Maurice Wubben spreekt met themaspecialist Water Guus Meis van Glastuinbouw Nederland en tomatenteler Hans Zwinkels van Bryte, tevens bestuurslid van de nieuwe coöperatie.

#2 - 'CO2-voorziening essentieel voor klimaatambities glastuinbouw’

In de tweede aflevering van KasGesprek spreekt gastpresentator Maurice Wubben met themaspecialist Energie Dennis Medema van Glastuinbouw Nederland en Jacco Besuijen, manager energie, innovatie en inkoop bij Prominent. Centraal staat het belang van betrouwbare CO2-voorziening op korte en langere termijn.

#1 - 'Arbeidsmigranten, behandel ze als elke medewerker'

In de eerste aflevering van KasGesprek spreekt Jakoline van Straalen met beleidsspecialist Arbeid Peter Loef en ondernemer Ruud Dukker van tomatenbedrijf Bryte. Onderwerp van dit gesprek is arbeidsmigratie, met aandacht voor imago, politiek, huisvesting, scholing en doorgroei.

Glastuinbouw Nederland - © 2021