Hoe vertel je het verhaal van de glastuinbouw? Gebruik de Toolkit Gezondheid & Geluk

'Allemaal willen we een groenere en mooiere wereld en de glastuinbouw speelt daar een grote rol in', vertelt Wouter Duijvesteijn van Beyond Chrysant in deze video. Maar hoe vertel je dat verhaal? SIGN heeft, in samenwerking met Glastuinbouw Nederland vijf verhaallijnen ontwikkeld waarin het verhaal van de glastuinbouw wordt toelicht. Deze verhalen zijn vertaald naar vijf panelen die je helpen het verhaal te vertellen.

De verhaallijnen
Hieronder vind je een overzicht van de vijf verhaallijnen inclusief een link naar een video waarin Wouter het verhaal per paneel toelicht.

 1. Het begint met een zaadje
  Het eerste paneel gaat over het DNA van de plant. Wordt de plant een bloem, potplant of groente? Welke kleur en vorm heeft de plant? Alle eigenschappen van de plant staat beschreven in het DNA.
 2. Grond en groeien
  Het tweede paneel gaat over de omstandigheden waarin het zaadje of stekje gaat groeien. Denk aan de goede hoeveelheid licht, water en voedingsstoffen. Ook de juiste temperatuur en luchtvochtigheid zijn belangrijk.
 3. Kas en energie
  Het derde paneel laat zien hoe de kas eigenlijk werkt. De kas zet zonlicht om in licht én warmte voor de planten om te groeien. De plant krijgt altijd precies wat het nodig heeft.
 4. Van kas naar klant
  Het vierde paneel beschrijft het proces van de kas naar de klant. Wat gebeurt er met de producten uit de kas als ze klaar zijn? De producten worden gesorteerd, verpakt en verkocht.
 5. Groen leven en wonen
  Het laatste paneel laat zien dat de glastuinbouw een onmisbare schakel is tussen veel maatschappelijke problemen en de maatschappij. Denk aan het compenseren van stroom of het omzetten van afval naar grondstoffen.

Ook aan de slag met de panelen?
Wil je ook het verhaal van de glastuinbouw op jouw bedrijf vertellen aan de hand van deze vijf verhaallijnen (panelen)? Vraag de panelen dan op via info@glastuinbouwnederland.nl.

Een totaaloverzicht van de verhaallijnen en de video's zijn te vinden in de Toolkit Gezondheid & Geluk van Glastuinbouw Nedeland. Ook kun je hier de panelen downloaden om zelf te drukken. Ga hier naar alle informatie.

Amy van der Lei

Cao-tekst klaar

Een onderhandelingsakkoord is één, de afspraken moeten uitgewerkt en ingevlochten worden in de cao tekst. Inmiddels hebben alle cao partijen ingestemd met de nieuwe tekst. Deze cao tekst wordt nu gepubliceerd op de website van de Werkgeverslijn.

Glastuinbouw Nederland - © 2024