9 maanden menu op vakbeurs: "Eerste duizend dagen Foodprint voor volgende generatie"

Op 6 april 2018 bezochten 650 artsen, specialisten en diëtisten het congres Arts en Voeding in de Jaarbeurs. Tijdens het congres was er veel aandacht voor de invloed van groenten en fruit en probiotica op de darmflora.

Het www.9maandenmenu.nl was aanwezig om het belang van groenten en fruit tijdens de zwangerschap onder de aandacht te brengen. In de  eerste duizend dagen van het leven wordt de “Foodprint” van de volgende generatie gelegd. Co founder en verloskundige van het 9 maanden menu, Linda Rentes, werkt aan een paradigma shift van niet, naar wat je juist wel moet eten in de zwangerschap. Het doel is vrouwen te helpen lekker en gezond vers te eten tijdens en na de zwangerschap. Met informatie, tips en recepten van het 9 Maanden Menu krijgen zij inspiratie en zorgen we voor gevarieerde menu’s met voldoende groente en fruit.

Het project 9maandenmenu is op initiatief van Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN) met financiering van het Ministerie van Economische Zaken gestart. Partners zijn Ekomenu (personalised food maaltijdbox voor zwangeren) en Vitamine & Zo ( box voor de praktijken). Na afloop van de beurs was er voor alle bezoekers een GoodyBag met lekkere radijsjes van Daily Fresh Radisch uit Naaldwijk en snoep tomaatjes van Tas Tomaten BV uit Zevenhuizen.

SIGN

Dewi Hartkamp

Glastuinbouw Nederland - © 2024