Bodembiodiversiteit basis voor weerbaarheid

Het eigen maken van ecologische kennis wordt een belangrijke factor voor ondernemers om tot uitvoering van de juiste bodemweerbaarheid te komen. Zo sprak Theo van der knaap, adviseur Gezond Telen bij Orgentis, afgelopen dinsdag 14 april de leden van de landelijke commissie Radijs toe.

Goede radijs op basis van smaak, uiterlijk, houdbaarheid en geteeld op een manier die voldoet aan de regelgeving is de weg om je te profileren. Het terugdringen van rhizoctonia, aaltjes, meeldauw, koolvlieg en zwarte stippen staat bij de ondernemers hoog geprioriteerd, waarbij elke kans om dit op een duurzame manier te bereiken wordt benut. Het middelenpakket van Orgentis bestaat uit een breed scala en kunnen samengesteld worden toegepast. De middelen zelf bestaan uit bacteriën, schimmels en mineralen en zijn 100% natuurlijk.

Om eventuele testen met middelen van Orgentis in proeven uit te zetten wordt zeker nagedacht. Het belang dat zoveel mogelijk radijskwekers lid worden van een van de LTO-organisaties en de gewascoöperatie Radijs, versterkt de kracht om met succes samen proefonderzoek te kunnen doen. Het monitoren van koolvlieg bij twee leden is inmiddels opgestart, hopende hiermee een beeld te krijgen van de populatieopbouw.

Glastuinbouw Nederland - © 2024