Code oranje in kustgebieden vanwege storm Ciarán

In de kustgebieden is donderdag vanaf 11.00 uur code oranje van kracht vanwege storm Ciarán. Het KNMI waarschuwt voor zeer zware windstoten in Zeeland, Noord-Holland, Zuid-Holland en het Waddengebied.

De storm kan als gevolg van rukwinden en rondvliegende voorwerpen schade aanrichten. Voorkom ongevallen en bereid u voor om de schade veilig te herstellen. U kunt zelfs overwegen om de kas helemaal niet te (laten) betreden. Stigas adviseert over glasschade opruimen, hout opruimen en over het betreden van daken.

Vanaf het einde van de ochtend staat er voor Zeeland code oranje uit vanwege zeer zware windstoten van 100-110 km/u. De windstoten komen uit een zuidelijke richting. Vanmiddag breiden deze condities zich noordwaarts uit en staat er ook code oranje uit voor de kustgebieden van Zuid-Holland, Noord-Holland en voor het westen van het Waddengebied. Vanavond neemt de wind van het zuiden uit geleidelijk af en geldt er code geel voor windstoten van 75-90 km/u, in de kustgebieden van 90-100 km/u.

Lees hier het bericht van het KNMI.

Glasschade
Glasschade vraagt om de nodige aandacht bij het opruimen. Stigas heeft voor u een aantal aanbevelingen en tips op een rij gezet hoe u ongevallen als gevolg van grotere of kleinere glasschade kunt voortkomen. Voor getroffen bedrijven heeft Glastuinbouw Nederland een crisisdraaiboek gemaakt.

Vragen?
Neem contact op met Stigas-preventieadviseur Albert der Burg of bel 06 22 30 76 63. 

Amy van der Lei

Glastuinbouw Nederland - © 2024