Code rood voor Noord-Holland, Friesland, Flevoland en IJsselmeergebied

Het KNMI heeft weercode rood afgegeven voor Noord-Holland, Friesland, Flevoland en het IJsselmeergebied voor storm Poly. In de rest van het land geldt code oranje en code geel.

De storm kan als gevolg van rukwinden en rondvliegende voorwerpen schade aanrichten. Voorkom ongevallen en bereid u voor om de schade veilig te herstellen. U kunt zelfs overwegen om de kas helemaal niet te (laten) betreden. Stigas adviseert over glasschade opruimen, hout opruimen en over het betreden van daken.

In de rode provincies komen deze ochtend zeer zware windstoten voor, waarschuwt de weerdienst. Dan gaat het om windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur. Op het IJsselmeer kunnen windstoten oplopen tot 130 kilometer per uur.

In Overijssel, Drenthe, Zuid-Holland, Groningen en het Waddengebied geldt code oranje. In de rest van het land code geel. De windstoten in deze delen van het land liggen tussen de 75 en 100 kilometer per uur. Aan het begin van de middag neemt de wind weer af. De wind waait uit het westen.

Lees hier het bericht van de NOS.

Glasschade
Glasschade vraagt om de nodige aandacht bij het opruimen. Stigas heeft voor u een aantal aanbevelingen en tips op een rij gezet hoe u ongevallen als gevolg van grotere of kleinere glasschade kunt voortkomen. Voor getroffen bedrijven heeft Glastuinbouw Nederland een crisisdraaiboek gemaakt.

Vragen?
Neem contact op met Stigas-preventieadviseur Albert der Burg of bel 06 22 30 76 63. 

Jakoline van Straalen

Glastuinbouw Nederland - © 2024