CollegeTour 2021: studenten ontdekken de mogelijkheden van de glastuinbouw

Ook in 2021 slaan Glastuinbouw Westland en VNO-NCW Westland-Delfland de handen ineen om jong, nieuw talent te koppelen aan hun glastuinbouwondernemingen in met name regio Westland. Omdat techniek en robotisering steeds belangrijker wordt, ligt de focus met name op technisch geschoold talent en/of talent met een passie voor techniek. Het is voor het derde jaar dat CollegeTour wordt georganiseerd. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Colland Arbeidsmarktfonds.

Studenten die op zoek zijn naar een interessante stage, kunnen zich op vrijdag 19 maart laten inspireren door de glastuinbouw tijdens de CollegeTour 2021. 'In de glastuinbouw kun je namelijk alle kanten op', zo luidt de boodschap aan de studenten. Techniek, marketing, sales, communicatie, vormgeving, logistiek en teelt: de stages binnen de glastuinbouw zijn breed en divers. 

Verschillende vakgebieden
Wat al deze stages gemeenschappelijk hebben, is dat er wordt gewerkt in een groene omgeving die altijd in beweging is. Tijdens CollegeTour op vrijdag 19 maart worden de ruim 500 studenten die zich hebben aangemeld, meegenomen in de wereld van de glastuinbouw en de uitgebreide mogelijkheden die er zijn in alle verschillende vakgebieden. CollegeTour 2021 wordt gefinancierd vanuit Colland. Het evenement is een samenwerking tussen: Glastuinbouw Nederland, VNO NCW West, Colland Arbeidsmarkt en Kasgroeit. Er hebben zich ruim 40 glastuionbouwondernemers uit de regio Westland aangemeld voor deelname aan het initiatief.
Meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelding voor deelname is te vinden op de website van Kasgroeit. Klik hier om rechtstreeks op de themapagina te komen.
 

Jacqueline Kroon

Glastuinbouw Nederland - © 2024