E-book en infokaarten rondom veilig werken

Veilig en gezond werken is voor iedereen belangrijk. Als je werkt met (nieuwe) internationale (flex)krachten komen daar nog een aantal extra uitdagingen bij. Daarom ontwikkelden Stigas en Doorzaam samen een e-book zodat ondernemers en HR-specialisten zelf aan de slag kunnen om veilig werken voor (internationale en/of flex) medewerkers te bevorderen.

Download hier het e-book.

Tanja de Jong van Stigas heeft recent het e-book verder aangevuld. “Het thema ‘geven van instructies’ is verder opgepakt. Dit heeft erin geresulteerd dat voor acht thema’s praktische infokaarten zijn ontwikkeld die bijdragen aan veilig en gezond werken”, vertelt Tanja.

De infokaarten zijn gemaakt voor werknemers en ondersteunen de mondelinge instructie en informatie uit de arbocatalogus. Ook zijn ze voorzien van symbolen en zijn ze naast het Nederlands ook beschikbaar in het Engels, Pools, Bulgaars en Roemeens. We raden aan de kaarten op te hangen in de werkomgeving om de nog veiligheid beter te waarborgen.

Voor de glastuinbouw zijn deze infokaarten relevant:

Hoe het E-book helpt met veilig werken
Naast de infokaarten is er natuurlijk ook nog het bewezen succesvolle e-book. In het praktische acht stappenplan krijg je tips, informatie en instrumenten aangereikt. Ook vind je voorbeelden uit bedrijven.

Glastuinbouw Nederland - © 2024