Eerste scholierenteams in de startblokken voor Go Go Green Battle

“Bouw je eigen Battle Mobile!” Die challenge staat centraal in de Go Go Green Battle, de wedstrijd die op 29 september van start gaat vanuit het project Go Go Greenhouse van Glastuinbouw Nederland. De deelnemende glastuinbouwbedrijven vaardigen hiervoor elk een scholierenteam af: meisjes en jongens die bij hen een bij- of vakantiebaan hebben. Via deze battle ontdekken de scholieren meer over de glastuinbouwsector. Aanmelden kan tot 1 september!

 

Het startschot van de Go Go Green Battle klinkt op 29 september bij Van den Ende Racing in Poeldijk. Daar ontmoeten de teams elkaar voor het eerst. Ook horen ze er de spelregels en de criteria waaraan hun rijdende eindopdracht, de ‘Battle Mobile’, moet voldoen. Bovendien mag elk teamlid ter plekke een rondje karten. Dat laatste is een voorproefje op de hoofdprijs: een arrangement karten voor het hele bedrijf, met aansluitend een BBQ.

Tuinbouw ontdekken en punten verdienen
Elk team, dat bestaat uit minimaal vier teamleden, krijgt tot 23 oktober de tijd om de best mogelijke Battle Mobile te bouwen. Hierbij worden de teamleden tussentijds geïnspireerd en geënthousiasmeerd. Via wekelijkse opdrachten, waarmee vele facetten van de glastuinbouwsector de revue passeren, kunnen de teams ook punten verzamelen voor de eindwinst én handig materiaal voor de Battle Mobile bemachtigen. Elk team maakt tijdens de wedstrijd gebruik van materiaal én advies uit het eigen bedrijf. Bijvoorbeeld van collega’s met kennis over techniek, marketing of met ervaring uit hun netwerk. Scholieren ontdekken zo gaandeweg nóg meer sector gerelateerde zaken. Een speciale vakjury beoordeelt bij de finale de Battle Mobiles en de tussenopdrachten.

Beroepskansen in de sector
Glastuinbouwbedrijven kunnen hun team tot 1 september aanmelden. Zij laten scholieren niet alleen meedoen omdat ze hun medewerkers een kartspektakel en BBQ gunnen, zij willen ook laten zien dat zij goede, uitdagende werkgevers zijn die op originele wijze de betrokkenheid tussen werknemers vergroten. Via de Go Go Green Battle laten ze bovendien de vele beroepskansen zien die jongeren hebben. Niet alleen binnen hun bedrijf, maar in de glastuinbouwsector als geheel.

Go Go Greenhouse is onderdeel van de Human Capital Agenda van Glastuinbouw Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door Colland Arbeidsmarkt.

Daniëlle Clarke

Glastuinbouw Nederland - © 2024