Elke van der Stok gaat onderzoeksprogramma’s en gewasnetwerk verbinden

Met de nieuwe functie van Themaspecialist Onderzoek is Elke van der Stok deze maand in dienst getreden bij Glastuinbouw Nederland. Met haar brede ervaring binnen de glastuinbouw in binnen- en buitenland moet zij zorgen voor meer verbinding, zowel tussen de onderzoeksthema’s Energie, Plantgezondheid en Water als met de diverse gewasgroepen. Elke van der Stok gaat werken vanuit het team van netwerkcoördinatoren.

“Vanuit Glastuinbouw Nederland lopen er erg veel onderzoeken, met name voor de programma’s Kas als Energiebron, Glastuinbouw Waterproof en Het Nieuwe Doen in Plantgezondheid. Vaak is dat onderzoek geïnitieerd vanuit de telers en gewascoöperaties. Het is mijn taak om te zorgen voor de gewenste verbinding tussen de telers, de programmamanagers, de netwerkcoördinatoren en uiteraard de onderzoekers”, zo omschrift Elke haar uitdagende nieuwe functie.

Brede ervaring
In het verleden is zij nauw betrokken geweest bij uiteenlopende onderzoeksprojecten in de glastuinbouw. Een deel van haar ervaring heeft ze opgedaan in het buitenland. “Ik heb lang gewerkt in de weefselkweek. Daar heb ik onder andere protocollen voor ontwikkeld bij diverse laboratoria in binnen- en buitenland. Verder heb ik gewerkt in de opkweek van zowel groente- als sierteeltplanten. Naast traditionele productie van glasgroenten, bloemen en planten heb ik ook ervaring opgedaan in de biologische productie onder de richtlijnen van Skal”, zo zegt Elke ter introductie.
Zij heeft gestudeerd aan de Landbouw Universiteit van Berlijn. “Mijn studie en brede werkervaring in de glastuinbouw wil ik graag inzetten binnen deze nieuwe functie bij Glastuinbouw Nederland.”

Glastuinbouw Nederland - © 2024