Geef uw aardgas- en warmtegebruik van 2023 door 

Vanaf 1 maart geeft u als glastuinder weer uw aardgas- of warmtegebruik door in de Gecombineerde opgave. Heeft u dat gedaan? Dan kunt u subsidie aanvragen voor investeringen die uw CO2-uitstoot verminderen. RVO organiseert op 13 maart een online vragenuur over de EG-subsidie.

Vanaf 1 maart geeft u uw aardgas- of warmtegebruik van 2023 door. Dit regelt u in de Gecombineerde opgave 2024. Daarmee doet u mee aan de CO2-regeling voor de glastuinbouw. Als glastuinder bent u dit verplicht als u uw kassen verwarmt met warmte die is opgewekt met aardgas. 

Gecombineerde opgave 2024 gedaan? Dan kunt u EG en MEI aanvragen 
Investeert u in maatregelen of systemen die uw CO2-uitstoot omlaag brengen? Dan kunt u vanaf 11 april 2024 subsidie aanvragen: 

Online vragenuur over EG 2024 
Wilt u dit jaar de EG-subsidie aanvragen? En heeft u vragen over investeren in energiebesparende maatregelen in de kas? Sluit dan aan bij het online vragenuur EG 2024, dat RVO organiseert op 13 maart 2024 van 15:00 tot 16:30 uur. Aanmelden 

Wanneer regelt u wat? 
In de loop van het jaar kunt u nog veel meer zaken met RVO regelen. Zoals andere subsidies en fiscaal voordeel. Maar wanneer regelt u wat? U vindt de belangrijke datums van 2024 in dit handige overzicht van subsidies en andere regelingen. Tip: Hang de kalender boven uw bureau. 

Uw bedrijf toekomstbestendig 
Samen werken we aan een toekomstbestendige glastuinbouw. U kunt hieraan meehelpen door uw bedrijf te verduurzamen. U kiest zelf hoe u dit doet. Laat u inspireren door de RVO-regelingen en projecten en kijk op de webpagina: Uw glastuinbouwbedrijf toekomstbestendig.

 

RVO

Glastuinbouw Nederland - © 2024