Glastuinbouw in de media: reacties op kabinetsplannen

Deze week bepaalden de kabinetsplannen voor 2023 het nieuws. Daarin was, zoals te verwachten viel, een hoofdrol weggelegd voor de energieprijzen. Omdat steun voor de glastuinbouw vooralsnog uitblijft, waren de media ook zeer benieuwd naar de reactie van Glastuinbouw Nederland en van telers. Een overzicht.

Op de dag na Prinsjesdag organiseerde VNO-NCW in Schipluiden het ‘Miljoenenontbijt’ waarvoor diverse ondernemers, maar ook media werden uitgenodigd. Voor de microfoon van NPO Radio 1 gaf chrysantenteler Wouter Duijvesteijn zijn reactie. De uitzending is hier terug te luisteren. Het bewuste fragment duurt van 2:21:20 tot 2:24:30.
Diezelfde dag was voorzitter Adri Bom-Lemstra te zien en te horen bij Omroep West. Dat fragment is hier terug te vinden.
De afgelopen weken heeft team Communicatie de nodige input geleverd voor een uitzending van onderzoeksprogramma Argos over duurzaamheid in de glastuinbouw. Uiteindelijk heeft de redactie er niet voor gekozen om ook een teler aan het woord te laten. Kijk hier de uitzending terug.

Dagbladen
Ook de regionale en landelijke kranten hebben in ruime mate aandacht besteed aan de situatie in de glastuinbouw. Vanwege copyrights mogen die publicaties niet worden gedeeld. Wellicht dat via de websites de artikelen wel terug te lezen zijn.

  • Algemeen Dagblad van 22 september: chrysantenteler David van Tuijl
  • Financieele Dagblad van 15 september: tomatenteler Jack Groenewegen en rozenteler Richard van der Lans
  • Algemeen Dagblad van 12 september: tomatenteler Leo van der Lans en voorzitter Adri Bom-Lemstra

In de komende zaterdageditie van de Telegraaf (24 september) komt een uitgebreid artikel over de impact van de energiecrisis op het Westland. Daarin onder meer de reactie van potplantenteler Annemiek Hofland en van voorzitter Jacco Vooijs van Glastuinbouw Westland.

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2024