Glastuinbouw Nederland informeert pers over Nederlandse rozenproductie voor Valentijnsdag

Nederlandse rozen zijn bij uitstek geschikt als valentijnscadeau. Je kunt ze met een gerust hart kopen want ze worden met liefde, vakmanschap en op de duurzaamste manier geteeld, met aandacht voor mens en milieu. Dat is in het kort de boodschap die Glastuinbouw Nederland op maandag 12 februari via een persbericht aan de media heeft gestuurd.

Bij het persbericht is een informatieve leaflet gevoegd met een reeks ‘wist-je-datjes’: interessante, leuke en praktische feiten over Nederlandse rozen. Zo komt de uitstekende houdbaarheid van Nederlandse rozen aan de orde. Ook wordt verteld wat Nederlandse rozentelers op het gebied van verduurzaming van hun teelt en bedrijfsvoering tot nu toe hebben bereikt en wat er gebeurt om nog verder te verduurzamen.

Zo wordt de energietransitie − met bijvoorbeeld ontwikkelingen rond warmte-koudeopslag, geothermie, LED-belichting en warmtenetwerken – in beeld gebracht. Daarnaast wordt verteld over de toepassing van biologische gewasbescherming. Ten slotte maken enkele statistieken van Royal FloraHolland omtrent verkoopaantallen duidelijk dat de Nederlandse roos nog steeds een populair valentijnscadeau is.

Bekijk hier het artikel en hier het leaflet met wist-je-datjes.

Social media
Op Valentijnsdag, aanstaande woensdag 14 februari, wordt een soortgelijk bericht op de social mediakanalen Instagram en Facebook van Glastuinbouw Nederland gedeeld. Wij roepen u op deze informatie ook te delen.

Quincy von Bannisseht

Glastuinbouw Nederland - © 2024