Go Go Greenhouse in gesprek met diverse regio's over nieuwe tools

Scholieren behouden voor de toekomst, dat is wat het project Go Go Greenhouse beoogt. Glastuinbouw Nederland werkt met dit project aan imagoverbetering bij de jeugd, door jongeren een completer beeld te schetsen van wat de sector inhoudt. Ondernemers geven hun scholieren een bredere kijk op hetgeen bedrijven, als toekomstig werkgever, te bieden hebben.

Vanaf 2022 wordt de toolkit van Go Go Greenhouse verrijkt met workshops, waarbij de ondernemer de belevingswereld van jeugd leert begrijpen en tools krijgt aangereikt om daarmee om te gaan. Naast inzicht in de drijfveren van jongeren en met welke aanpak en keuzes je hierop kunt inspelen, krijgt de workshopdeelnemer handvatten voor de vertaalslag naar het eigen bedrijf. ‘Het vraagt iets van jou, niet van de jongeren’ is de trigger waarmee ondernemers in regio's buiten het Westland - waar het project is gestart - de handen ineen slaan om met deze verrijkte aanpak aan de slag te gaan. Hun huidige uitdagingen, zoals personeelsverloop, krapte op de arbeidsmarkt, kadervacatures en motiveren van medewerkers, doet steeds meer bedrijven besluiten gebruik te maken van het workshopaanbod, als vertrekpunt en een juiste basis voor deelname aan Go Go Greenhouse.

Relevante inzichten
Tijdens een bijeenkomst over Go Go Greenhouse en de beschikbare workshops kregen de ondernemers al relevante inzichten. ‘Ik noem zaterdagochtend vaak sluitpost, maar vanaf nu noem ik deze dag een feestdag. Dat is voor de scholieren een veel leukere benadering!’. Ook dacht men dat het project heel groot zou zijn, dat zich minstens veertig bedrijven moesten committeren en een externe het dan zou organiseren. ‘Maar het is heel laagdrempelig, we kunnen het gewoon zelf doen.’ De bijeenkomst inspireerde hen zelfs om de handvatten eveneens toe te passen op (omgang met) uitzendkrachten en vaste medewerkers.
Op dit moment worden de mogelijkheden verkend om de Go Go Greenhouse toolkit met verrijkende workshops ook uit te rollen in de regio’s Heerhugowaard, Voorne-Putten en Aalsmeer. Ondernemers die ook nieuwsgierig zijn hoe Go Go Greenhouse voor hun kan werken, kunnen een berichtje sturen naar: GoGoGreenhouse@spam-protectGlastuinbouwNederland.nl.

Daniëlle Clarke

Glastuinbouw Nederland - © 2024