Grote etiketuitbreiding van Vacciplant

Onlangs heeft het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en biocide (Ctgb) een positief besluit genomen over de etiketuitbreiding van de bio-fungicide Vacciplant op basis van Laminarin. De etiketuitbreiding betreft een groot aantal fruit, groenten en sierteelten en betreft zowel onbedekte als bedekte teelten.

De etiketuitbreiding is tot stand gekomen door samenwerking tussen de toelatinghouder Laboratoires Goëmar SAS, distributeur UPL en de Coördinator Effectief Maatregelenpakket (CEMP) van Glastuinbouw Nederland.

Fonds Kleine Toepassingen
De aanvraag en beoordelingskosten van deze grote etiketuitbreiding met kleine teelten is  gefinancierd uit het Fonds Kleine Toepassingen. Dit Fonds Kleine toepassingen wordt gefinancierd door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, het landbouwbedrijfsleven en Nefyto.
Omdat deze aanvraag is beoordeeld conform artikel 51 EG 1107/2009, is voor deze toepassing geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd. Er wordt daarom aangeraden een proefbespuiting uit te voeren voordat het middel wordt gebruikt. Het risico voor het gewas bij gebruik van dit middel in deze toepassingsgebieden valt onder verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Nieuw op het etiket
De teelten die nieuw op het Vacciplant-etiket komen te staan zijn: Pitvruchten met uitzondering van appel en peer (onbedekte teelt); Steenvruchten (onbedekte teelt); Steenvruchten (bedekte teelt); Bessen (onbedekte teelt); Bessen (bedekte teelt); Druiven (onbedekte teelt); Druiven (bedekte teelt); Braam- en framboosachtigen (onbedekte teelt) en braam- en framboosachtigen (bedekte teelt); - Sla; Lactuca spp; Andijvie; Spinazie-achtigen; Waterkers; Veldsla; Rucola; Zeeaster; Kiemgroenten; Baby leaves; Peulgroenten; Vruchtgroenten van Cucurbitaceae eetbare schil); Vruchtgroenten van Cucurbitaceae niet eetbare schil; Aubergine; Koolgewassen; Kruidenteelt; Bloemisterijgewassen; Boomkwekerijgewassen (onbedekte teelt) en boomkwekerijgewassen (bedekte teelt); Vaste plantenteelt (onbedekte teelt) en vaste plantenteelt (bedekte teelt); Veredeling en zaadteelt van akkerbouwgewassen (m.u.v. mais, granen en graszaadteelt, hop en olifantsgras); groenten- en fruitgewassen, kruiden en sierteeltgewassen (onbedekte teelt); Veredeling en zaadteelt (bedekte teelt).

Neem voor meer informatie contact op met Jorrit Koeman, mobiel 06 316 415 09.

Jeannette Vriend

Glastuinbouw Nederland - © 2024