Haal jouw portie kleur bij ‘s werelds eerste eetbare bushalte

Eindelijk, gezonde reclame! Vandaag opent ‘Geef kleur door’ ‘s werelds eerste eetbare bushalte vol groenten en fruit in Breda. Overal om ons heen zien we reclame rondom eten: in supermarkten en op de reclameborden op straat. Jammer genoeg gaat het vrijwel altijd over ongezond eten. Dat kan anders! Kom deze week langs bij het eerste eetbare bushalte ter wereld aan de Karnemelkstraat in Breda voor jouw portie kleur en gezondheid.

Nederland inkleuren met groenten en fruit
Zoals je misschien weet is Glastuinbouw Nederland supporter van de campagne ‘Geef kleur door’ in het kader van het Internationale VN-jaar van Groenten en Fruit. De kickstart van Geef kleur door was op 7 april, toen kregen politici een krat vol groenten en fruit op het Binnenhof om een gezonde voedselomgeving op de politieke agenda te zetten. Inmiddels zijn er meerdere acties door het hele land georganiseerd, zoals de Geef-kleur-door-straat en een nominatie-actie waarbij duizend kratjes kleur verspreid werd over het land. Vanaf vandaag start de volgende actie: ‘s werelds eerste eetbare bushalte, waarbij iedereen groenten en fruit mag meenemen en wordt aangemoedigd om het door te geven aan een ander.

We eten wat we zien, en dat is niet veel goeds
Leuk, zo’n kleurrijke bushalte. Maar is dat echt nodig? Ja! De gemiddelde Nederlander eet te weinig groenten en fruit, terwijl meer kleur eten de makkelijkste manier is om gezonder en duurzamer te leven. Onze dagelijkse voedselkeuzes worden beïnvloed door onze omgeving: we eten vooral wat we zien. En dat is over het algemeen te vet, te zoet, te zout en te bewerkt. Grote frisdrank-, fastfood- en snoepmerken spenderen miljoenen aan marketing om hun producten bij ons onder de aandacht te brengen. Dit leidt tot ongezonde voedselkeuzes, met als gevolg dat ruim de helft van de Nederlanders met overgewicht kampt. Dat móet anders!

De allereerste eetbare bushalte ter wereld
Met de eetbare bushalte krijgen groenten en fruit het podium dat ze verdienen en laten we zien dat kiezen voor kleur makkelijk, gezond én duurzaam is. Kom ook langs en geef kleur door!

  • Wat: een bushalte gevuld met groenten en fruit die je kan meenemen voor jezelf én voor een ander
  • Wanneer: woensdag 15 t/m dinsdag 21 september (doordeweeks 09:00 - 19:00 uur / weekenddagen 11:00 - 18:00 uur)
  • Waar: Karnemelkstraat in Breda, bushalte ‘Centrum’

Over Geef kleur door
Geef kleur door is een campagne die gemeenten, instellingen, bedrijven én consumenten oproept om te zorgen dat er overal en op elk moment groenten en fruit beschikbaar zijn voor iedereen. Geef kleur door is een initiatief van Nationaal Actieplan Groenten en Fruit en campagnebureau Food Cabinet in samenwerking met partners. Deze actie wordt extra ondersteund door ZLTO en Curio.

Glastuinbouw Nederland - © 2024