Hoe komt prijs tomaat tot stand? Doe mee aan onderzoek Agro-Nutri Monitor

Hoe komt de prijs van een agrarische product als tomaat tot stand? Wageningen Econo-mic Research (WEcR) onderzoekt dat via de Agro-Nutri Monitor. De onderzoekers sporen zo problemen op rond de totstandkoming van prijzen in de keten. Ook laat de monitor zien wat kosten en belemmeringen zijn om te verduurzamen.

De Agro-Nutri Monitor, die voor het derde achtereenvolgende jaar wordt gehouden, richt zich op de volgende producten: tomaten, melk, varkensvlees, uien, consumptieaardappelen, peren en champignons. Wilt u als tomatenteler meedoen aan de enquête? Het invullen ervan duurt circa 10 minuten. De vragenlijst is korter dan voorgaande jaren. Alle antwoorden worden anoniem verwerkt.

Klik hier voor de online vragenlijst.

De enquête wordt uitgevoerd door WEcR en agrarisch onderzoeksbureau Geelen Consultancy in opdracht van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het Ministerie van LNV heeft de ACM verzocht om de Agro-Nutri Monitor te maken. De resultaten van het onderzoek maakt de ACM na de zomer bekend.
Telers die inhoudelijke vragen hebben over het onderzoek, kunnen die mailen naar: monitorprijsvorming@wur.nl. Voor andere vragen kan contact worden opgenomen met Ellen Vaessen van agrarisch onderzoeksbureau Geelen Consultancy: ellen@geelen-consultancy.nl.

Quincy von Bannisseht

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024