Internationale erkenning voor het e-book

De ELA deelt onder haar leden ‘good practices’. Ons e-book gezond en veilig werken met internationale (flex) medewerkers wordt gezien als een inspirerend voorbeeld.

De European Labour Authority (ELA) zorgt ervoor dat de EU regels over arbeidsmobiliteit en de coördinatie van de sociale zekerheid op een eerlijke en effectieve manier worden toegepast. Belangrijk onderdeel van het werk van ELA is informeren. Zo maken zij het voor burgers en bedrijven makkelijker om de vruchten van de interne markt te plukken. In de glastuinbouw zijn we in belangrijke mate afhankelijk van internationale medewerkers. We investeren in (aandacht voor) goede omstandigheden bij werken en wonen en dit wordt internationaal gezien en erkend.

E-book erkend als ‘good practice’
De ELA deelt onder haar leden ‘good practices’. Ons e-book gezond en veilig werken met internationale (flex) medewerkers wordt gezien als een inspirerend voorbeeld. Samen met Stigas, Doorzaam, FNV en LTO hebben we het e-book ontwikkeld, een e-book waarin je in acht stappen van werving en selectie tot een veilige cultuur tips, informatie en instrumenten terugvindt.

Ingrid Blom-Meeusen

Glastuinbouw Nederland - © 2024