Jules Verstraten nieuwe regiocoördinator Brabant/Zeeland

De 28-jarige Jules Verstraten uit het Brabantse Mill gaat per 1 oktober voor Glastuin-bouw Nederland aan de slag als regiocoördinator voor regio Brabant/Zeeland. Hij volgt in deze functie Frits van Dijkman op, die wel als relatiemanager actief blijft in de regio.

Na zijn studie Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, is Jules Verstraten aan de slag gegaan bij de provincie Noord-Brabant als stagiair Public Affairs bij de lobby afdeling in Den Haag. Daar maakte hij enerzijds kennis met de tuinbouw en anderzijds met de politieke lobby. Aansluitend werkte hij 3,5 jaar voor de Vereniging voor Bloemenveilingen.
Over zijn keuze voor belangenbehartiging binnen de ZLTO en zijn functie van regiocoördinator bij Glastuinbouw Nederland zegt Jules Verstraten: “De glastuinbouwsector bevalt heel goed, bovendien vind ik de lobbyfunctie erg interessant. Bijkomend voordeel is dat ik in mijn huidige woongebied ga werken.”

Goede vertegenwoordiging
Glastuinbouw Nederland kende hij al uit zijn tijd bij de bloemenveilingen. “Samen met Wendy Klijn vul ik de functie van regiocoördinatie in de regio Brabant/Zeeland in. Waar Wendy zich richt op de zaken op gebied van Ruimtelijke Ordening, zal ik de portefeuilles Energie, Water en Arbeid beheren.” Frits van Dijkman zorgt de komende maanden voor een geleidelijke overdracht van zijn werkzaamheden en gaat zich vervolgens primair richten op relatiebeheer. “Ik wil zo snel mogelijk beginnen met bedrijfsbezoeken”, zo kijkt Jules vooruit. “Het is belangrijk om zoveel mogelijk mijn gezicht te laten zien. Een goede vertegenwoordiging in de regio is voor Glastuinbouw Nederland heel belangrijk.”

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2024