Kaspolitics: PvdA-Kamerlid Joris Thijssen op bezoek bij Porta Nova

In de aanloop naar de verkiezingen heeft Glastuinbouw Nederland contact met diverse politieke partijen in de vorm van werkbezoeken, 1-op-1 gesprekken of bijeenkomsten. Gezamenlijk met andere organisaties uit de keten of alleen. In dit nieuwsbericht aandacht voor het werkbezoek van Kamerlid Joris Thijssen van GroenLinks-PvdA aan rozenkwekerij Porta Nova.

Op de foto van links naar rechts: Niels Louwaars, Kyra Broeders, Joris Thijssen, Leon Dukker, Adri Bom-Lemstra.

Tweede Kamerlid Joris Thijssen van GroenLinks-PvdA was op 16 november te gast bij rozenkwekerij Porta Nova. Ondernemer Leon Dukker vertelde hoe (het PvdA-symbool) de roos op een duurzame manier geteeld wordt in Nederland. Adri Bom-Lemstra en Kyra Broeders waren hierbij aanwezig vanuit Glastuinbouw Nederland en Niels Louwaars vertegenwoordigde Plantum. De tuinbouwsector – telers, kwekers en veredelaars – kunnen een enorme bijdrage leveren aan een duurzame en gezonde toekomst.

Porta Nova heeft grote stappen gezet in de energietransitie door het installeren van warmtepompen en ledverlichting. Ook is Porta Nova volledig nullozer op het gebied van water en om de rozen te beschermen tegen ziekten en plagen wordt gewerkt met biologische bestrijding en UV-c! Leon Dukker vroeg ook aandacht voor huisvesting. Porta Nova heeft een prachtig plan voor huisvesting van arbeidsmigranten en is daar op dit moment over in gesprek met de lokale overheid.

Kyra Broeders

Glastuinbouw Nederland - © 2024