Koen Heijstek nieuwe netwerkcoördinator sierteelt

Koen Heijstek, 26 jaar oud en woonachtig in ’s-Gravenzande, is met ingang van 1 juni jl. bij Glastuinbouw Nederland begonnen als netwerkcoördinator voor de gewassen lelie, lisianthus, eenjarige zomerbloeiers, terrasplanten, cyclamen en poinsettia.

Hij neemt een aantal gewassen over van collega’s Edwin van Geest en Arthur van den Berg, die zich deels gaan bezighouden met respectievelijk regio Noord-Holland en thema Water. Het overnemen van de gewassen gaat de komende tijd gefaseerd gebeuren. Uiteraard blijven Edwin en Arthur de eerste tijd nog betrokken bij de gewasgroepen, om een soepele overgang te garanderen.

Ervaring glastuinbouw
In het verleden heeft Koen jaren in de glastuinbouw gewerkt, onder andere in het perkgoed, groene planten, tomaten en komkommers. Afgelopen maanden liep hij bij Glastuinbouw Nederland al zijn afrondende stage voor zijn studie Watermanagement aan de Hogeschool Rotterdam. “Door de interesse in zowel glastuinbouw als water, lag een stageperiode bij Glastuinbouw Nederland voor de hand. Ik vind het erg leuk dat ik na mijn opleiding ook in de sector aan de slag kan gaan. Bovendien heb ik Glastuinbouw Nederland in het afgelopen half jaar al leren kennen als een inspirerende werkomgeving. Ik ga daarom vol enthousiasme aan de slag, specifiek voor de leden die actief zijn in de genoemde gewassen.”

Roger Abbenhuijs

Kennismaken met Klas in de Kas

Heeft u hart voor de tuinbouw? Vindt u het belangrijk dat basisschool leerlingen ook enthousiast worden gemaakt voor de tuinbouw? Kom dan op 17 april om 19.30 uur naar de proefles en maak kennis met de vrijwilligers en de gastlessen van Klas in de…

Glastuinbouw Nederland - © 2024