Machteld Bouw nieuwe netwerkcoördinator sierteeltgewassen

Het team van netwerkcoördinatoren van Glastuinbouw Nederland is uitgebreid met de komst van Machteld Bouw. Zij gaat de gewassen lelie, alstroemeria, kalanchoë, potanthurium en pothortensia voor haar rekening nemen. Machteld heeft onder andere als specialist gewasbescherming bij een toeleverancier in de glastuinbouw de nodige ervaring opgedaan.

Al tijdens haar laboratoriumopleiding ontwikkelde Machteld een grote belangstelling voor ‘groene sectoren’, waar veel medestudenten de medische kant op gingen. Dat resulteerde vervolgens in functies bij Wageningen University & Research, De Groene Vlieg (gespecialiseerd in biologische plaagbeheersing) en bij Royal Brinkman. Bij laatstgenoemde bedrijf was Machteld actief als specialist gewasbescherming. “Een mooie en leerzame functie, met veel contact contact met telers. Dat miste ik echter bij de onderzoeksfuncties die ik heb gehad. De combinatie van uitdagingen in de teelt en het onderzoek en direct contact met telers en teeltspecialisten hoop ik te vinden in mijn functie als netwerkcoördinator bij Glastuinbouw Nederland.”

Nieuwe uitdaging
In haar eerste week heeft zij al bijeenkomsten bijgewoond van een aantal landelijke commissies en is ze druk geweest met het inplannen van afspraken om in korte tijd zoveel mogelijk telers binnen de genoemde gewasgroepen te leren kennen. “Nee, ik heb de interesse voor de glastuinbouw – en met name de sierteelt – niet van huis uit meegekregen. Die is puur ontstaan tijdens mijn studie. Mijn vorige functies hebben die belangstelling alleen maar vergroot. Ik heb erg veel zin in deze nieuwe uitdaging bij Glastuinbouw Nederland.”

Machteld Bouw

Glastuinbouw Nederland - © 2024