Meetingpoint Arnhem-Nijmegen slaat brug tussen onderwijs en tuinbouwpraktijk

Met een aantal partijen betrokken bij de ontwikkeling van de tuinbouwsector is deze maand het initiatief opgestart voor een (virtueel) meetingpoint in de regio Arnhem-Nijmegen. Het betreft partijen die de brug tussen onderwijs en tuinbouwpraktijk willen versterken en gezamenlijk nieuwe initiatieven willen ontwikkelen.

De samenwerkende partijen zijn: Hogeschool van Hall Larenstein, HAS Den Bosch, Glastuinbouw Nederland, Helicon, LTO Noord, Greenport Gelderland, NEXTgarden en Greenport Arnhem-Nijmegen. Ook is er contact met ROC’s uit de regio.

Meetingpoint
In de eerste fase is het meeting point vooral virtueel. Leerlingen kunnen via het meeting point in contact komen met tuinbouwbedrijven in de regio Arnhem-Nijmegen. Dat kan door berichten te sturen naar info@spam-protectgreenportarnhemnijmegen.nl. Overigens kent de regio Arnhem-Nijmegen al een fysiek meetingpoint voor personen die geïnteresseerd zijn in de tuinbouwsector. Dat is het tuinbouwmuseum Mea Vota in Huissen. In de komende periode wordt samen met bovengenoemde partijen verder aan de vormgeving van het ‘meeting point’ gewerkt.

Jacqueline Kroon

Glastuinbouw Nederland - © 2024