NEMguard DE bloemisterijbreed inzetbaar

Goed nieuws: het Ctgb heeft het etiket van NEMguard DE fors uitgebreid. Dit middel op basis van een knoflookextract is werkzaam tegen nematoden. In totaal zijn 21 gewassen of gewasgroepen aan het etiket toegevoegd.

NEMguard is vanaf nu inzetbaar in alle bloemisterijgewassen, maar ook in de bedekte teelt van peulgroenten, koolgewassen en de kruidenteelt (vers of gedroogd). Het middel was al sinds dit voorjaar toegelaten via de Green Deal in de teelt van wortelen.

NEMguard DE is een groen middel tegen aaltjes op basis van knoflookextracten (450 g/kg). Op natuurlijke wijze biedt NEMguard DE bescherming tegen schadelijke aaltjes. Door de natuurlijke aard laat het middel geen residu achter in gewassen waardoor het voor telers eenvoudiger is om aan de strenge (residu)normen van retailers te voldoen. NEMguard DE past perfect in een teeltstrategie die daarop is afgestemd.

Via deze link kunt op de NEMguard-productpagina het volledige etiket bekijken.

Deze aanpassing van het etiket is mede mogelijk gemaakt door de inzet van de Coördinatoren Effectief Maatregelenpakket (CEMP) van LTO GLaskracht Nederland.

Glastuinbouw Nederland - © 2024