Nieuwe focus Kasgroeit: ‘Leren en ontwikkelen’

“De toekomstbestendigheid van je bedrijf valt of staat met het leren en ontwikkelen van je medewerkers.” Dat vertellen Edwin Zuidgeest (programmamanager bij Kasgroeit) en Jacqueline Kroon (beleidsspecialist Arbeid Glastuinbouw Nederland, voorzitter begeleidingscommissie Kasgroeit) in KAS Magazine.

Kasgroeit maakt onlangs bekend te stoppen met haar wervingsactiviteiten en met het publiceren van vacatures. De komende drie jaar ligt de focus geheel op leren en ontwikkelen. Zuidgeest: ”Veel bedrijven staan op een kantelpunt; arbeid was lange tijd geen probleem, er waren mensen genoeg. Nu is arbeid schaars. Daar komt bij dat bedrijven steeds groter worden en de vragen steeds complexer. Je hebt dus goeie en goedgeschoolde mensen nodig.”

Kroon: ”Om je bedrijf verder te helpen moet je innoveren. En dan heb je mensen nodig die in dat verhaal mee kunnen gaan. Die zich doorlopend verder ontwikkelen. Dat vereist van de ondernemer een andere ‘mindset’. Arbeid niet zien als een kostenpost, maar als investeren in menselijk kapitaal.” Zuidgeest: “Bedrijven die nu investeren in leren en ontwikkelen plukken daar later de vruchten van.”

Het artikel over Kasgroeit kunt u hieronder downloaden en lezen.

Glastuinbouw Nederland - © 2024