Overleg over verplichte coronacheck op de werkvloer

Tijdens de persbijeenkomst van de regering op dinsdag 2 november meldde premier Rutte dat wordt gewerkt aan een wetswijziging die het mogelijk maakt om een coronacheck uit te voeren op de werkvloer. LTO Nederland en Glastuinbouw Nederland zijn van mening dat dit in veel sectoren met internationale werknemers voor problemen zorgt.

Reden is dat deze werknemers niet over de vereiste QR-code kunnen beschikken. LTO Nederland en Glastuinbouw Nederland hebben al eerder hun zorgen uitgesproken over internationale werknemers die na vaccinatie geen coronabewijs kunnen aanvragen. Een deel van de internationale werknemers wil bovendien niet worden gevaccineerd.
“LTO Nederland heeft hierover – met steun van Glastuinbouw Nederland - contact met het ministerie van VWS”, zo meldt Peter Loef, beleidsspecialist Arbeid bij Glastuinbouw Nederland. “Een dergelijke verplichting is om bovengenoemde redenen niet haalbaar. Als deze werknemers hierdoor niet kunnen werken in de agrarische sectoren, dan hebben we de komende maanden een groot probleem.”

Glastuinbouw Nederland - © 2024