Presentatie energievisie glastuinbouw tijdens EnergiekEvent

Voorafgaand aan het gevarieerde programma van workshops en rondleidingen tijdens het EnergiekEvent van woensdag 7 juni aanstaande in Bleiswijk, presenteert voorzitter Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland de visie 'De klimaatneutrale kas in 2040'. Het EnergiekEvent wordt georganiseerd door Kas als Energiebron, Wageningen University & Research BU Glastuinbouw, Delphy Improvement Centre, Plant Lighting en Glastuinbouw Nederland.

De presentatie van de actuele visie van de glastuinbouw op gebied van energie en energietransitie maakt onderdeel uit van het plenaire gedeelte van het EnergiekEvent 2023. Daarin spreekt presentator Eric Poot (Wageningen Universiy & Research) met Adri Bom-Lemstra en met Inge Lardinois (MT-lid directie Plantaardige Agroketens en Voedselkwaliteit bij het ministerie van LNV) over het beleid aangaande de energietransitie van de glastuinbouw. Middels een interactieve sessie worden ook de deelnemers aan het evenement betrokken bij de discussie over energie, energietransitie en -onderzoek.
Vervolgens kan ook dit keer worden deelgenomen aan diverse workshops en is het mogelijk projecten te bezoeken in de kassen van Wageningen University & Research en Delphy Improvement Centre. Naast deze kennisinstellingen levert ook Plant Lighting een belangrijke bijdrage aan het evenement en het programma. Diverse aspecten van onder meer Het Nieuwe Telen, CO2, LED-belichting en nieuwe energiezuinige kassen komen aan bod.  

Programma
12.30 uur Ontvangst
13.00 uur Adri Bom-Lemstra (Glastuinbouw Nederland) en Inge Lardinois (ministerie van LNV) over het overheidsbeleid energietransitie glastuinbouw 
13.45 uur Workshops / rondleidingen ronde 1 (maak uw keuze op het aanmeldformulier)
14.45 uur Pauze
15.30 uur Workshops / rondleidingen ronde 2 (maak uw keuze op het aanmeldformulier)
16.30 uur Workshops / rondleidingen ronde 3 (maak uw keuze op het aanmeldformulier)
17.30 uur Borrel en buffet
19.30 uur Einde bijeenkomst

Meer informatie
Meld u aan via het aanmeldformulier. Dat kan tot maandag 5 juni, 12.00 uur. Bij overschrijding van het aantal deelnemers wordt voorrang gegeven aan telers. Neem voor meer informatie contact op met Dennis Medema, telefoon 06 422 530 55.

Kas als Energiebron

Dennis Medema

Glastuinbouw Nederland - © 2024