Project ‘Tuinbouw als Tussenjaar’ laat jongeren werkervaring opdoen

Het aantrekken en behouden van jonge medewerkers is belangrijk voor de toekomst van de glastuinbouwsector. Jongeren weet vaak niet welke studie zij na hun middelbare school willen volgen en kiezen voor een tussenjaar. Het project ‘Tuinbouw als Tussenjaar’ speelt hierop in en biedt jongeren de mogelijkheid om al werkend ervaring op te doen en te ontdekken waar hun talenten liggen.

Insteek van het project is dat jongeren voor maximaal een jaar in dienst treden bij het bedrijf waar zij aan het werk gaan. In die tijd wordt hen de gelegenheid geboden om in de praktijk kennis te maken met vakgebieden die hen interesseren.

Bedrijven gezocht
Voor dit project zoekt Glastuinbouw Nederland bedrijven die hier graag aan willen meedoen. Bedrijven waar een scholier of student werkzaam is die niet weet welke opleiding hij/zij wil gaan volgen, maar die potentie heeft voor een loopbaan in de glastuinbouw, kunnen zich melden. Aansluitend wordt een gesprek georganiseerd om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie
Voor meer informatie over het project Tuinbouw als Tussenjaar, of het maken van een afspraak kan contact worden opgenomen via: e-mail: tuinbouwtussenjaar@glastuinbouwnederland.nl, of via telefoonnummer: 06 225 172 34.
In de bijlage de brochure met meer informatie. Het project maakt deel uit van de Human Capital Agenda van Glastuinbouw Nederland 2020-2022.

Glastuinbouw Nederland - © 2024