Resultaten en rapport Benchmark en sortimentsvergelijking Poinsettia 21-22

Het onderzoeksrapport van de Benchmark en sortimentsvergelijking 2021-2022, met daarin de resultaten en foto’s, zijn beschikbaar. De deelname was dit jaar lager dan vorig seizoen. Er deden 29 bedrijven mee, met een totaal van 56 inzendingen.

Bekijk het rapport hier.

Benchmark
Ook het uitvalspercentage was dit jaar hoger dan vorig jaar (8,7% tegen 5,7% vorig jaar). In totaal betekent dit een uitval van 29 planten (van de 335). De meeste planten werden afgeschreven als gevolg van een aantasting op de stam. De gemiddelde sierwaarde staat gelijk aan vorig jaar met 3,5.

Sortimentsvergelijking
Net zoals vorig jaar en de jaren daarvoor zijn de ingezonden Poinsettia’s op twee teeltbedrijven opgekweekt. Die twee teeltbedrijven verschillen in systemen; op gronddoek en op tafels, om de invloed van verschillende teeltomstandigheden op de houdbaarheid te toetsen.
Dit seizoen zijn er door 6 veredelaars, 27 verschillende rassen ingezonden. Hiervan zijn 25 planten afgevallen. Dat resulteert in een hoger uitvalspercentage dan vorig jaar (7,9% dit jaar, 4,2% vorig jaar). De Noviteits Award is dit jaar gewonnen door Dümmen Orange met hun ras Thor met een score van 4,5.

Glastuinbouw Nederland - © 2024