SDE-regeling gepubliceerd; Glastuinbouw Nederland nog niet tevreden

De SDE++ 2023 is van 5 september tot en met 5 oktober open voor aanvragen. De SDE-regeling is op 24 juli 2023 gepubliceerd. In deze regeling zijn dit jaar zogenaamde hekjes opgenomen, waardoor er meer kans is voor geothermieprojecten om subsidie te krijgen. Glastuinbouw Nederland is nog niet tevreden wat betreft de warmtepomp-categorieën.

Onderstaand de linkjes naar de vermeldingen in de Staatscourant:

Klik hier voor meer informatie op de website van RVO.

In reactie op de openstelling zegt Alexander Formsma, beleidsspecialist Klimaat en Energie bij Glastuinbouw Nederland: "Met betrekking tot de warmtepomp-categorieën zijn we nog niet tevreden. Het was naar aanleiding van de PBL-adviezen helaas geen verrassing, maar het is teleurstellend dat er geen warmtepomp met WKK-referentie opengesteld is voor de tuinbouw. Daarnaast lijkt de categorie lucht-water-warmtepomp ook minder toegankelijk voor de glastuinbouw door de 70 graden Celsius grens die als criterium wordt gesteld. We proberen dit vanuit Glastuinbouw Nederland nog op te pakken met de ministeries van LNV en EZK. Met als doel hier mogelijk voor 2023, maar in ieder geval voor de 2024 ronde nog verandering in te brengen."

Praktijkgeluiden
Glastuinbouw Nederland hoort graag van ondernemers en adviseurs wat hun mening is over de SDE++ regeling 2023. Die praktijkervaringen worden meegenomen in het komende overleg met de betrokken ministeries.

Alexander Formsma

Glastuinbouw Nederland - © 2024