Seizoen 6 Vlog uit de Kas start 3 augustus in ander jasje

Het nieuwe seizoen van Vlog uit de Kas gaat binnenkort van start! Dit jaar wel in een ander jasje. In seizoen 6 maken scholieren niet zelf een video over hun vakantiebaan in de glastuinbouw, maar gaat presentator Daan langs bij verschillende scholieren en vraagt ze alles over hun belevenissen in en om de kas.

Daan is 18 jaar en maakte in seizoen 4 zelf een vlog over zijn werk op een gerberakwekerij. Deze zomer gaat hij langs bij vier glastuinbouwbedrijven. Op elk bedrijf spreekt hij met een scholier over zijn of haar werk op het bedrijf. Wat zijn de werkzaamheden? Waarom kiezen ze voor een vakantiebaan in de kas? En welke loopbaankansen biedt de glastuinbouw voor hun toekomst?

De volgende bedrijven worden door Daan bezocht:

  • SlijkermanKalanchoë in Heerhugowaard
  • Kwekerij van Tuyl (aardbei) in Zaltbommel
  • Holstein Flowers (gerbera) in De Lier
  • Kwekerij Moors (paprika) in Asten-Heusden

Bekijk hier de aankondiging van Vlog uit de Kas met Daan.

Volop mogelijkheden in de kas
“Ik denk dat de vernieuwde Vlog uit de Kas een goed beeld geeft van moderne glastuinbouwbedrijven”, zegt Daan, die zelf actief is in de glastuinbouw. “Veel jongeren hebben daar een achterhaald beeld bij. Als ik zeg dat ik in de kas werk, krijg ik vaak reacties als: dan moet je toch de hele dag tomaten plukken.” Zelf is hij al langer overtuigd van de veelzijdigheid van de sector. “Die wil ik in de vier vlogs laten zien. Als je zelf initiatief neemt en enthousiast bent, dan zijn er volop mogelijkheden in de kas om door te groeien en uiteenlopende werkzaamheden te doen.”

Specialisten aan het woord
Ook stelt Daan in de vlogs de ondernemer of een specialist op het bedrijf allerlei vragen over onder andere biologische bestrijding, carrièrekansen in de glastuinbouw, hoe de glastuinbouw omgaat met energie en van alles over veredeling.
Met de vlogs wil Glastuinbouw Nederland jongeren laten zien hoe leuk het is om in de vakanties en/of weekenden te werken in de glastuinbouw.

Benieuwd naar de belevenissen en gesprekken van Daan in de kas? Bekijk dan donderdag 3 augustus de eerste Vlog uit de Kas via www.vloguitdekas.nl, YouTube, Instagram, Facebook of TikTok!

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2024