Stekjes van chrysanten gaan de hele wereld over

Ole (19) is in zijn vrije tijd veel te vinden bij Deliflor Chrysanten uit Maasdijk. Naast zijn militaire opleiding werkt hij met veel plezier bij dit chrysantenveredelingsbedrijf. Hier worden nieuwe rassen ontwikkeld (genetica) en wordt beworteld stek (jonge plantjes) verkocht. Ole vertelt in zijn vlog over wat er met het stek gebeurt totdat het zo ver is om naar andere glastuinbouwbedrijven in binnen- en buitenland te gaan om verder geteeld te worden.

Bekijk de vlog hier.

Deze zomer laten scholieren zien hoe leuk het is om in de glastuinbouw te werken tijdens de zomervakantie of in het weekend. Ze vertellen meer over hun werkzaamheden en waarom ze voor deze baan hebben gekozen. Met de vlogs wil Glastuinbouw Nederland jongeren laten zien hoe leuk en afwisselend het werk in en om de kas is. De vloggers motiveren en inspireren op deze manier leeftijdsgenoten voor het werken in de glastuinbouw.

Benieuwd naar de belevenissen van de vloggers in de kas? Vlog uit de Kas is te volgen via vloguitdekas.nl, YouTube, Instagram, Twitter, TikTok en Facebook! Bekijk daar ook de vier vlogs van de afgelopen weken. Volgende week de laatste vlog van seizoen 5 van Jordi (18). Hij werkt bij Bernhard Kwekerijen.

Vlog uit de kas wordt financieel mogelijk gemaakt door Colland.

Vlog uit de Kas

Amy van der Lei

Jaarplan Regio 2024

Glastuinbouw Nederland wil samen met ondernemers, regionale bestuurders en partners een toekomstbestendige glastuinbouw in de regio realiseren. Ook in 2024 staat deze ambitie centraal binnen de regio's.

Glastuinbouw Nederland - © 2024