Stormschade? Raadpleeg het Crisishandboek!

De eerste meldingen van schade op glastuinbouwbedrijven, als gevolg van storm Eunice, kwamen op vrijdagmiddag (18 februari) al binnen. Voor de afhandeling daarvan adviseert Glastuinbouw Nederland om het Crisishandboek te raadplegen.

De storm kan als gevolg van rukwinden en rondvliegende voorwerpen schade aanrichten. Voorkom ongevallen en bereid u voor om de schade veilig te herstellen. Stigas adviseert over glasschade opruimen, hout opruimen en over het betreden van daken. Op het moment dat code Rood wordt afgegeven is het sowieso zaak om de kas te verlaten, benadrukt Stigas. De stormwaarschuwing geldt met name voor de kustgebieden, maar ook dieper landinwaarts komen zware windstoten voor.

Glasschade
Glasschade vraagt om de nodige aandacht bij het opruimen. Stigas heeft voor ondernemers een aantal aanbevelingen en tips op een rij gezet over hoe ongevallen als gevolg van grotere of kleinere glasschade kunnen worden voorkomen. Voor getroffen bedrijven heeft Glastuinbouw Nederland een crisisdraaiboek gemaakt.
Vragen? Neem contact op met preventieadviseur Albert der Burg van Stigas, of bel 06 223 076 63. 

Jos van Kester

Glastuinbouw Nederland - © 2024