Tuinbouw Inspiratie missie naar Tunesië

Tunesië biedt goede mogelijkheden voor Nederlandse telers. Zo teelt het bedrijf AgroCare er succesvol tomaten. U heeft nu de mogelijkheid zelf een kijkje te nemen: in februari organiseert Netherlands-African Business Council (NABC) een inspirerende handelsmissie.

De focus tijdens de handelsmissie ligt op de beschermde teelten en dan met name op vruchtgroenten en zacht fruit. "We zijn zeven jaar geleden in Tunesië begonnen met 2,5 hectare”, zegt Philip van Antwerpen van Desert Joy, onderdeel van AgroCare. “We zitten nu op 25 hectare en we hebben 600 personeelsleden. Er is hier genoeg water omdat er een grote waterhoudende grondlaag ligt onder Tunesië, Algerije en Libië”.

De reis die van 24 februari tot en met 2 maart plaatsvindt, wordt geleid door Jan Mulder van de (voormalige) Grow Group. Hij heeft tientallen jaren ervaring in de regio. De reis verschaft inzicht in de verschillende klimatologische- en teeltomstandigheden. Nederlandse bedrijven die al actief zijn in Tunesië delen hun ervaringen.

Praktische zaken
Ook wordt veel aandacht besteed aan de praktische kanten van het starten van een bedrijf in Tunesië. Zo staan gesprekken met banken en financiële instellingen op het programma en zijn financieringsmogelijkheden een belangrijk thema binnen de missie. Verder zullen de stimuleringsmaatregelen van de Tunesische overheid worden toegelicht en besproken met de daarvoor bestemde overheidsinstanties, zoals de APIA.

De praktische organisatie van deze missie is in handen van de Netherlands-African Business Council (NABC). Missieleider Jan Mulder werkt nauw samen met Ben Zwinkels, voorzitter van het bestuur van de Groep AfricInvest, een van grote Pan Afrikaanse Investeringsmaatschappijen in Afrika met het hoofdkantoor in Tunesië.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden of wilt u meer informatie over de hanselsmissie? Neem dan contact op met NABC. Neem voor inhoudelijk vragen over telen en investeren in Tunesië contact op met de missieleiders: Jan Mulder of Ben Zwinkels.

Jos van Kester

Glastuinbouw Nederland - © 2020 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies