Tuinbouwjongeren Bommelerwaard organiseren bloemschikken voor ouderen tijdens Week tegen Eenzaamheid

Tot en met woensdag 4 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Overal in het land vinden activiteiten plaats waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. In de Bommelerwaard zijn ouderen in verschillende zorgcentra in dat kader gaan bloemschikken.

Bloemen en planten zijn niet alleen fraai om naar te kijken, ze brengen ook geluk. Een groene ontmoetingsplek of een zorgcentrum voor ouderen omgeven door groen met bloemen brengt mensen samen, zorgt voor verbinding en gaat eenzaamheid tegen. Als glastuinbouwsector is het van groot belang dit uit te dragen. De Tuinbouwjongeren Bommelerwaard willen meer verbinding realiseren tussen hun omgeving en hun sector. Daarom organiseren zij sinds dit jaar een aantal maatschappelijke activiteiten.

De ondernemers hadden van de Week tegen Eenzaamheid gehoord en wilden daar graag hun steentje aan bijdragen. “We dachten erin eerste instantie aan om bloemen uit te delen onder de ouderen”, vertelt Leendert van Tuijl, voorzitter van de Tuinbouwjongeren Bommelerwaard. “Maar in overleg met de zorgcentra zijn we tot het idee gekomen van het bloemschikken. Daarmee breng je mensen in contact met elkaar, mensen genieten van de bloemen én van elkaars gezelschap.”

Toolkit
Deze activiteit is een mooi voorbeeld van interactie met de samenleving. Hiermee vergroten de tuinbouwjongeren in de Bommelerwaard de maatschappelijke waardering voor de glastuinbouw in hun omgeving”, zegt Jakoline van Straalen, specialist communicatie bij Glastuinbouw Nederland. De toolkit Gezondheid & Geluk kan ondernemers hierbij helpen. Ook denkt het team Communicatie graag mee als ondernemers hun steentje bij willen dragen als ambassadeur van de glastuinbouw.

Lees het complete bericht op onze publieke website

Quincy von Bannisseht

Glastuinbouw Nederland - © 2024