Uitbreiding etiket NeemAzal-T/S: nu ook toegelaten in vruchtgroenten

Recent heeft NeemAzal®-T/S een uitbreiding gekregen op het etiket en mag nu ook toegepast worden in de bedekte teelt van vruchtgroenten van Cucurbitaceae met eetbare schil en vruchtgroenten van Solanaceae.

Door de brede werking op zuigende en vretende insecten bestrijdt NeemAzal-T/S plagen als Tuta absoluta, kaswittevlieg en Bemisia.

Gewasveiligheid 
NeemAzal-T/S bevat een zeer effectieve plantaardige uitvloeier. Deze plantaardige uitvloeier zorgt ervoor dat de werkzame stof azadirachtin optimaal kan worden opgenomen door de plant.

Onderzoeken laten zien dat NeemAzal-T/S veilig toegepast kan worden in tomaat. In de teelt van komkommer en in de teelt van paprika raden we aan om NeemAzal-T/S toe te passen tussen april en november.

Neveneffecten
NeemAzal-T/S is veilig voor natuurlijke vijanden. Belangrijke natuurlijke vijanden als Macrolophus en Orius kunnen zich echter ook voeden met het gewas. Onderzoek laat zien dat NeemAzal-T/S de populaties van roofwantsen kan remmen. Daarom het advies om NeemAzal-T/S niet toe te passen in de opbouwfase van beide roofwantsen.

Voor een volledig overzicht van neveneffecten klik hier.

Advies
- Maximaal 3 l/ha (250ml per 100 liter water)
- 3 toepassingen in een blokbespuiting, 7 dagen interval

Tomaat:
- Begin van de teelt
- Niet in de opbouwfase van Macrolophus
- 2e helft van de teelt

Komkommer:
- Start met toepassen vanaf de draad
- Niet in de 1ste teelt

Paprika:
- Tweede helft van de teelt
- Niet in de opbouwfase van Orius

Meer informatie
Voor technische informatie kunt u contact opnemen met de technisch adviseur van Nufarm, Daniël Cornelisse: tel 010 303 77 32 / 06 5122 4563 / daniel.cornelisse@spam-protectnufarm.com of kijk op http://www.nufarm.com/nl/.

Nufarm

Glastuinbouw Nederland - © 2024