Uitslagen sortimentsvergelijking en benchmark Poinsettia 2021

Alle resultaten van zowel de benchmark als sortimentsvergelijking Poinsettia 2021 zijn binnen. Dit jaar waren er 56 inzendingen. De individuele resultaten zijn deze week verzonden aan alle deelnemers. Ook dit jaar konden de oorkondes niet worden uitgereikt tijdens een bijeenkomst.

Daarom hebben alle genomineerden hun oorkonde weer persoonlijk overhandigd gekregen. Ook dit jaar waren er bij de benchmark dit jaar zes nominaties (zie hoofdfoto).

-1-  (linksboven) Jansen Hibiscus is de uiteindelijke winnaar met hun inzending Christmas Universe potmaat 13. Zij ontvingen de oorkonde en Kwaliteits Award 2021 uit handen van Henny Zwinkels, voormalig voorzitter van de landelijke commissie Poinsettia.

-2- (boven midden) De oorkonde tot en met 11 cm kleur ging dit jaar naar SV.CO met hun inzending Alaska 10,5 cm. Rick van Os nam namens SV.CO de oorkonde en gebak in ontvangst.

-3- (rechtsboven) Jordy ontving namens Kuivenhoven Poeldijk de nominatie voor hun inzending Christmas Feelings Red pomaat 10,5 cm.

-4- (linksonder) Kwekerij de Stadsweiden ontving de oorkonde voor hun inzending Alaska potmaat 14.

-5- (midden onder) De oorkonde 12+13 cm kleur ging naar Fa. Freek vd Velden met de Superba Glitter.

-6- (rechtsonder) Tim van Leeuwen kreeg de nominatie voor de inzending Christmas Feelings Red potmaat 23.

Sortimentsvergelijking 2021
De Noviteits Award, die ieder jaar wordt uitgereikt aan het beste nieuwe ras, is dit jaar naar Dümmen Orange gegaan met hun inzending Thor. Wederom deden er dit er dit jaar zes veredelaars mee met een totaal van 27 rassen. De Award is namens Dümmen Orange in ontvangst genomen door Frank Piron (zie foto boven).
Ieder jaar sturen de deelnemende veredelaars hun nieuwe rassen in die op twee teeltbedrijven, verschillend in teelt op tafels of op gronddoek, worden opgekweekt. Aan de hand van meerdere keuringen en de houdbaarheidstest (benchmark) wordt de winnaar bepaald.

Het rapport van zowel de sortimentsvergelijking als de benchmark wordt onder de deelnemers verspreid zodra deze beschikbaar is.

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024