Vijf verhaallijnen Glastuinbouw nu ook beschikbaar met afbeeldingen groenteteelt

Hoe vertel je het verhaal van de glastuinbouw? SIGN heeft, in samenwerking met Glastuinbouw Nederland, vijf verhaallijnen ontwikkeld waarin het verhaal van de glastuinbouw wordt toelicht. Deze verhalen zijn vertaald naar vijf panelen voor de sierteelt die je helpen het verhaal te vertellen. Deze panelen zijn nu ook beschikbaar met afbeeldingen vanuit de groenteteelt.

De verhaallijnen

 1. Het begint met een zaadje
  Het eerste paneel gaat over het DNA van de plant. Wordt de plant een bloem, potplant of groente? Welke kleur en vorm heeft de plant? Alle eigenschappen van de plant staat beschreven in het DNA.
 2. Grond en groeien
  Het tweede paneel gaat over de omstandigheden waarin het zaadje of stekje gaat groeien. Denk aan de goede hoeveelheid licht, water en voedingsstoffen. Ook de juiste temperatuur en luchtvochtigheid zijn belangrijk.
 3. Kas en energie
  Het derde paneel laat zien hoe de kas eigenlijk werkt. De kas zet zonlicht om in licht én warmte voor de planten om te groeien. De plant krijgt altijd precies wat het nodig heeft.
 4. Van kas naar klant
  Het vierde paneel beschrijft het proces van de kas naar de klant. Wat gebeurt er met de producten uit de kas als ze klaar zijn? De producten worden gesorteerd, verpakt en verkocht.
 5. Groen leven en wonen
  Het laatste paneel laat zien dat de glastuinbouw een onmisbare schakel is tussen veel maatschappelijke problemen en de maatschappij. Denk aan het compenseren van stroom of het omzetten van afval naar grondstoffen.

Aan de slag
De verhaallijnen zijn te downloaden als pdf, maar zijn ook in een PowerPoint-presentatie gezet. Bekijk alle informatie in de Toolkit Gezondheid & Geluk van Glastuinbouw Nederland, download de materialen en ga ermee aan de slag.

Amy van der Lei

Glastuinbouw Nederland - © 2024