Voorbereiding voor format liquiditeitsprognose aanvraag noodkrediet

Als voorbereiding op de mogelijke maatregelen van overheid en banken wil Glastuinbouw Nederland de getroffen bedrijven actief ondersteunen bij twee maatregelen die in de maak zijn.

NOODKREDIET
Ten eerste een noodkrediet dat ondernemers kunnen aanvragen om in afwachting van de maatregelen van het Rijk dit proces voor te bereiden kunt u het format liquiditeitsprognose Glastuinbouw invullen. Op het moment dat u dit kunt insturen naar uw bank informeren wij u. Ter ondersteuning bij het invullen van deze prognose heeft Glastuinbouw Nederland een handleiding voor u gemaakt. 

NOODFONDS
Voor het noodfonds wacht Glastuinbouw Nederland de voorwaarden en condities van de overheid af. Naar verwachting wordt dit vanmiddag bekend gemaakt. Om in aanmerking te komen voor een mogelijk noodfonds dient bewijsmateriaal verzameld te worden van misgelopen omzet of te verwachten mis te lopen omzet de komende periode. Hiervoor ontwikkelt Glastuinbouw Nederland ook een format dat eerst door het Ministerie moet worden goedgekeurd. Bewijsvoering die niet voldoet aan de voorwaarden van het ministerie komen niet in aanmerking voor het noodfonds. Wij raden u aan om op dit moment wel uw omzetverliezen bij te houden. Zo kunt u direct als het format bekend is, de informatie in het juiste format omzetten en uw aanvraag indienen.  

Wij houden u op de hoogte van deze ontwikkelingen.

Jos van Kester

Glastuinbouw Nederland - © 2024