Werkbezoek aan huisvestingslocatie Eerenburg

Greenports Nederland en LTO Nederland organiseerden woensdag 24 april 2024 een werkbezoek aan de kleinschalige huisvestingslocatie (AKF-gecertificeerd) van aardbeienkweker HG Eerenburg in Nispen. Gemeenten, provincies, agrarische ondernemers en bestuurders en andere geïnteresseerden waren uitgenodigd voor een bezoek aan de woonlocatie op het bedrijf.

Het werkbezoek is onderdeel van een reeks bedrijfsbezoeken in Nederland. Zo werd eind vorig jaar een bezoek gebracht aan Drenthe Growers in Erica. Tijdens de werkbezoeken staat de samenwerking tussen de overheid en het bedrijfsleven in de realisatie van huisvestingslocaties centraal. Zo wordt een inkijkje gegeven in de diversiteit van huisvestingslocaties en krijgen deelnemers inzicht in de gekozen aanpak en de lessen die zijn geleerd.

Over deze huisvestingslocatie
Huisvestingslocatie Eerdenburg (AKF gecertificeerd) is gebouwd in een loods en is ingedeeld in vier verschillende afdelingen. Iedere afdeling heeft zijn eigen sanitaire voorziening en keuken. Daarnaast maakt huisvestingslocatie Eerdenburg ook gebruik van woonunits. Deze units zijn opgedeeld in blokken van zes of acht personen. Per blok zijn er drie tot vier slaapkamers met een gedeelde sanitaire voorziening en keuken. In totaal is er plek voor vijftig personen op deze huisvestingslocatie. De arbeidsmigranten mogen hier voor periode van negen maanden wonen.

Huisvestingslocatie Eerdenburg streeft ernaar om in 2024 de woonunits in te ruilen voor een nieuw te bouwen logie gebouw. De vergunningen zijn inmiddels binnen om dit te realiseren. Tijdens het werkbezoek zijn de tekeningen beschikbaar om een beeld te krijgen van waar de werknemers in de toekomst zullen verblijven.

Glastuinbouw Nederland - © 2024