Wie wint de Topsector T&U Innovation Prize?

De genomineerden voor de 5e editie van de Topsector T&U Innovation Prize zijn bekend. Welke innovatie spreekt u het meeste aan? Wie heeft de beste innovatie en/of oplossing die bijdraagt aan het gezonder eten & leven en de bijdrage van tuinbouw & uitgangsmaterialen aan het klimaat? Op 9 november wordt de winnaar bekendgemaakt. U kunt online stemmen op de genomineerden.

In deze jubileumeditie staat de Topsector T&U Innovation Prize 2023 in het teken van gezondheid , met in het bijzonder de innovaties die bijdragen aan het gezonder eten & leven en de bijdrage aan ons klimaat van Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Oplossingen & Innovaties die hieraan werken/bijdragen komen in aanmerking voor de award. Arjan van Steekelenburg zit namens Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN) in de jury.

De genomineerden zijn:

Power of plants
VARTA zoekt samen met tuinbouwbedrijven De Ruiter Innovations, Inno Growers en Gova naar de meest potentiële gewassen met geneeskrachtige eigenschappen. Hogeschool Rotterdam (HR) en VARTA maken hieruit extracten en in samenwerking met het Erasmus MC worden bij HR en VARTA Valorisatie Lab methoden opgezet om plantenextracten te screenen op hun werking. 
 
MiFood BV
MiFood houdt zich bezig met de gezondheid van de consument door het aanbieden van gezonde unieke groente- en fruitmengsels welke een afwijkende processing ondergaan Om de gezonde werking van de mengsels aan te tonen heeft MiFood samen met Universiteit Maastricht een food interventie onderzoek uitgevoerd. 

Grünten
Grünten maakt ‘ready-to-eat’ snack- en ontbijtproducten op basis van groenten, maar dan in taartsmaken! In de producten zit 25 tot 40% groenten om mensen te verleiden op andere eetmomenten meer groenten te eten dan de usual suspects, door het net zo handig en lekker te maken als mogelijk. 

Upperbloom 
Upperbloom wil de stad groener maken met een innovatieve plantenservice die ze in 2021 zijn gestart: van advies en realisatie tot onderhoud. Samen met hun klanten maken zij van de saaiste plekjes van de stad levendig groen met een plantenbakkensysteem gevuld met verrassende plantenarrangementen.  

SNACKWITHBENEFITS
SNACKWITHBENEFITS maakt snacks van groente zonder omwegen van boer tot frituur. Hun doel is dat mensen tijdens de borrel meer plantaardig gaan eten, meer groente eten en dat ze hun steentje bijdragen aan een betere wereld. Bij de productie van de snacks maken ze gebruik van groente-reststromen.  

Health Food Wall
Health Food Wall zorgt voor een revolutie in de out-of-home markt door van gezond, vers en plantaardig eten de snelste en gemakkelijkste keuze te maken! Met intelligente koelkasten en een plantaardig menu bieden ze een data- en impact-gestuurde service, gericht op het aanbieden van een hoogwaardige cateringservice voor bedrijven. 

No Waste Army
No Waste Army strijdt samen met meer dan 4.000 leden tegen voedselverspilling op landelijke schaal. Dit doen ze door reststromen te verwerken tot hoogwaardige houdbare producten. Deze bieden zij ieder kwartaal als abonnement aan, waarbij de deelnemers een box vol (h)eerlijke, houdbare producten ontvangen, gemaakt van reststromen.

Stem op uw favoriet
Wie is uw favoriet voor de Topsector T&U Innovation Prize 2023? Bekijk de pitches van de zes genomineerden en breng uw stem uit via www.IMPACT2025.nl .

Glastuinbouw Nederland - © 2024