Tuinplantendag 2021

Datum 29 september 2021
Tijd 14:00 - 19:00
Locatie Plantencentrum Velden: Vorstweg 60, 5941 NV Velden
Contact Koen Heijstek

Voor het tweede jaar op rij loopt de proef ‘Perkplanten fossielvrij’ op het Delphy IC. In het vorige onderzoek is aangetoond dat in een energie extensieve teelt het gasverbruik met 99% kan worden verlaagd tot 0,5 m3/m2/jaar en een compactere plant kan worden gevormd zonder de inzet van chemische remmiddelen.

De doelstellingen van dit jaar zijn:

  • Het demonstreren van een fossielvrij teeltconcept met halvering van het elektraverbruik ten opzichte van de vorige proef;
  • Praktijkwaardige compactheid realiseren zonder remmiddelen;
  • Afzetprognoses volgen aan de hand van planmatige sturing van de teelt en de optimale inzet van biologische gewasbeschermingsmiddelen;
  • Inzicht krijgen in het functioneren van natuurlijke vijanden onder het toegepaste spectrum.

Maar hoe pas je dit nou toe in de praktijk? En ook per verschillende teelt? Welke schermen heb je nodig in combinatie met een spectrum? De zogenoemde learnings uit het eerste project: perkplanten fossielvrij worden aan de hand van het principe Het Nieuwe Telen apart behandeld. Een interactieve sessie die voor iedereen toepasbaar is op uw eigen bedrijf.
Ook zal Wouter Zieck, directeur sales & marketing van Desch Plantpak, spreken over het veranderen van de markt in het gebruik van gerecycled materiaal en de ontwikkelingen in verduurzamen/recyclen van plastic. Desch Plantpak is een producent van potten en containers, transporttrays, zaaitrays, verspeentrays en perkgoed packs.

Programma
13.45 uur Ontvangst
14.00 uur Welkom door Koen Heijstek (Glastuinbouw Nederland)
14.05 uur Welkom en bedrijfspresentatie door Sjuul Dings (Plantencentrum Velden)
14.20 uur Actualiteiten Eenjarige Zomerbloeiers door Koen Heijstek
14.30 uur De toekomst van plastic in de tuinbouw door Wouter Zieck (Desch Plantpak)
15.00 uur Rondleiding
16.00 uur Pauze (en uitloop rondleiding)
16.45 uur De perfect geteelde fossielvrije perkplant
17.45 uur Buffet en bezoek stands
19.00 uur Afsluiting

Kosten
Kosten voor deze bijeenkomst bedragen € 25,- per persoon (exclusief BTW). U ontvangt de factuur na afloop van de bijeenkomst.

Aanmelden
Deze bijeenkomst is alleen te bezoeken door leden van Glastuinbouw Nederland. Meld u aan via de aanmeldbutton (log hiervoor in). Aanmelden is verplicht en kan tot maandag 20 september, 12.00 uur.

Annuleren
Annuleren kan alleen schriftelijk via svandijk@spam-protectglastuinbouwnederland.nl. In overleg kunt u een vervanger sturen.

Coronavirus
Met betrekking tot het coronavirus volgt Glastuinbouw Nederland de richtlijnen van het RIVM.

Glastuinbouw Nederland - © 2021