Scholing

Meer informatie

Contact

Ingrid Blom-Meeusen

Themaspecialist Arbeid

Jacqueline Kroon

Beleidsspecialist Arbeid

Investeer in een optimale arbeidsrelatie

Door het tekort in de arbeidsmarkt werken veel ondernemers met internationale werknemers. Zonder werknemers immers geen gezond gewas. Dit vraagt om veel mensen die ondanks het niet altijd spreken van de taal elke dag heel hard werken voor jouw gewas.

Een fijne arbeidsrelatie en wederzijds begrip is prettig voor beide partijen. Investeer in je medewerkers door ze een kennismaking met de sector in hun eigen taal aan te bieden. Of een taalcursus om elkaar beter te begrijpen. Alle scholing voor internationale werknemers vind je bij www.kasgroeit.nl.

Overzicht subsidies

Om goed samen te werken is het fijn om elkaar goed te begrijpen. Er bestaan verschillende subsidieregelingen, die je kunt gebruiken voor taaltraining van internationale werknemers. Niet alleen vergroot dezelfde taal spreken begrip voor elkaar, ook zorgt het voor een betere socialisering van deze werknemers. Lees hierover meer op de websites van Kasgroeit en Colland Arbeidsmarkt. 

Ambitieuze internationale werknemers

Het invullen van technische of logistiek middenkader vacatures wordt steeds moeilijker. Zeker met het oog op de vergrijzing zal de komende jaren een leegloop ontstaan. De Nederlandse scholen dekken deze vraag niet. Gelukkig is dat niet de enige weg naar ambitieuze werknemers. Door uitdagende banen te creëren voor internationale werknemers is de kans groter dat ook jouw internationale werknemers met talent en ambitie een blijvende rol kunnen vervullen. 

Zeker door de robotisering in de kas verschuift de vraag van productiegericht naar middelbaar of hoger opgeleide werknemers. Waarom niet jouw internationale medewerkers met ambitie door te laten groeien tot bijvoorbeeld teeltmedewerker, -specialist of bedrijfsleider? Zo investeer je in een blijvende arbeidsrelatie. Kasgroeit helpt hierbij met een leer- en ontwikkelprogramma 'van flex naar vast'.  Bekijk de routekaart van het programma hier. 

Wat kun je zelf doen?

Niet alleen kunnen jouw internationale werknemers de sector en de taal leren kennen, ook kun jij zelf aan de slag. Leer bijvoorbeeld meer over de verschillen in werkcultuur tussen landen én hoe je hiermee om kunt gaan. Zo investeer je in een optimale arbeidsrelatie en dát komt je gewas alleen maar ten goede. Kijk voor meer informatie op www.kasgroeit.nl

Meer informatie

Contact

Ingrid Blom-Meeusen

Themaspecialist Arbeid

Jacqueline Kroon

Beleidsspecialist Arbeid

Glastuinbouw Nederland - © 2024