Bijeenkomsten Waterzuivering Glastuinbouw in gemeente Lingewaard

Per 1 januari 2018 geldt een verplichte zuivering van restwaterstromen. Zuiveringsinstallaties moeten dan de gewasbeschermingsmiddelen voor minimaal 95% verwijderen uit het te lozen water. Het betreft drainwater bij substraatteelt, drainagewater bij grondgebonden teelt en filterspoelwater. De zuiveringsplicht heeft zowel betrekking op lozing via de riolering als op het oppervlaktewater. Dit heeft consequenties voor alle glastuinders die water lozen op oppervlaktewater of op de riolering.

21 maart organiseerde LTO Noord Glaskracht in samenwerking met Greenport Arnhem Nijmegen, Waterschap Rivierenland en de gemeente Lingewaard een bijeenkomst over dit onderwerp. Hier wordt in mei door verschillende bijeenkomsten een vervolg aan gegeven.

Tijdens de vervolgbijeenkomsten wordt dieper ingegaan op de zuiveringsplicht en de mogelijke oplossingen. Deze vervolgbijeenkomsten worden per cluster georganiseerd en is bij een van de tuinders in het betreffende cluster. Het heeft de voorkeur dat u de informatieavond bezoekt van het cluster waarbinnen uw bedrijf valt.

Bergerden: 2 mei, 20.00 uur bij Harry Beier
Over-Betuwe/Oosterhout: 3 mei, 20.00 uur bij Albert Kosdi Oosterhout
De Geer- Herenland-Leutselijgraaf: 9 mei, 20.00 uur bij Rick Gerichhausen
Gendt: 10 mei, 20.00 uur bij Johan Huberts Zandvoort
De Hoeve en Rietkamp: 12 mei  20.00 uur bij Jan Aaldering

Voor de tuinders die niet op een van deze avonden aanwezig kunnen zijn, is er nog een gelegenheid om op 23 mei bij MEA VOTA (Boskoops Glorie 33 Huissen, aanvang 20.00 uur) te komen.

Inventarisatie restwaterstromen
Het is wenselijk dat u uw waterstromen in beeld brengt om een inschatting te krijgen over de waterstromen in uw collectief c.q. directe omgeving. Doe dit op www.kaswaterweter.nl.

Glastuinbouw Nederland - © 2024