Bruisende en ondernemende Oostlanddag: ‘Hetzelfde Anders!’

Ruim 330 ondernemers, ambtenaren en politici bezochten woensdag 5 april de dertiende editie van de Oostlanddag. Het programma bestond uit diverse workshops, meet & greets en een kennisfestival boordevol inspiratie door lokale experts. Bovenal was er meer dan voldoende gelegenheid om te netwerken. Dat is immers de kracht van de Oostlanddag. Het zonnetje, de foodtrucks en livemuziek maakten het evenement compleet. De festivaleditie van het grootste ondernemersevent in het Oostland was een groot succes!

Het thema van de Oostlanddag was ‘Hetzelfde Anders?!’. Voorzitter Simone Roodenberg: “De afgelopen jaren hebben ons met de neus op de feiten gedrukt: ondernemen is hetzelfde maar sommige zaken moeten anders. Elke ondernemer heeft eigen uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, mobiliteit, personeel, digitalisering en marketing. Samenwerken is belangrijker dan ooit om doelen te bereiken.” Op de Oostlanddag konden ondernemers nieuwe contacten leggen en sparren met collega-ondernemers, experts en ambtenaren over bovengenoemde thema’s.

De Oostlanddag – festivaleditie
De Oostlanddag is al dertien jaar het grootste ondernemersevent in het Oostland. Het is een dag voor en door ondernemers. Ieder jaar komen ondernemers, ambtenaren en politici uit Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp en omgeving bijeen om elkaar te ontmoeten en te werken aan de economie van deze regio. Speciaal vanwege het thema Hetzelfde Anders?! werd de Oostlanddag 2023 omgetoverd tot de Oostlanddag Festivaleditie: een informeel kennis & ontmoetingsfestival met een ondernemend tintje. Alle kennis op actuele thema’s werd verzameld op één locatie, ’t Manneke in Berkel en Rodenrijs. Simone Roodenberg: “De reacties op deze nieuwe setting waren lovend. Ik zag alleen maar blije gezichten. We gaan het nog evalueren, maar wat mij betreft is deze opzet zeker voor herhaling vatbaar.”

Organisatie
De organisatie van de Oostlanddag is in handen van meerdere ondernemersverenigingen (VNO-NCW Oostland, Ondernemend Lansingerland, Glastuinbouw Nederland – afdeling Oostland, NOOVA, OVPN), gemeenten (Gemeente Lansingerland, Gemeente Pijnacker-Nootdorp) en Rabobank.

Klik hier voor de Video-impressie van Oostlanddag 2023.

Foto: Opening Oostlanddag 2023: v.l.n.r. Mariëlle van den Berge (Oostlanddag), David van Haaster (Rabobank), wethouder Bart van Straten (Gemeente Pijnacker-Nootdorp), Simone Roodenberg (Oostlanddag), wethouder Leon Hoek (Gemeente Lansingerland).

Fotograaf: Izabella Ridder van Het Foto, videoproducent: Krijn Schuitemaker

 

Ilone Douma-Ammerlaan

Glastuinbouw Nederland - © 2024