Contactbijeenkomst glastuinbouw en onderwijs in Limburg

Onderwijs Gemeenschap Venlo en Omstreken (OGVO) zoekt nadrukkelijk de aansluiting bij het bedrijfsleven. Zeker ook bij de glastuinbouwsector in Limburg. Dat komt goed uit want in het onderwijs van nu werkt het personeel van de toekomst. Op 10 oktober a.s. vindt er een bedrijvenmarkt plaats in de Maaspoort in Venlo en op 7 november 2023 staat er een Doe-dag op de bedrijven op het programma.

 

Beide bijeenkomsten kunnen wellicht de start zijn van een traject waarin glastuinbouwbedrijven nieuwe, jonge gemotiveerde arbeidskrachten binnenhalen. Het gaat hierbij om derdejaars vmbo-leerlingen van Valuas, Blariacumcollege en College Den Hulster.

Ondernemers en HR-specialisten die interesse hebben, bijvoorbeeld om een rondleiding te geven op hun bedrijf, kunnen dat kenbaar maken bij Nicole Alberts, projectleider Arbeidsmarkt en Onderwijs bij LLTB. Ter voorbereiding op de genoemde bijeenkomsten is het voor ondernemers in de glastuinbouw raadzaam om op voorhand de toolkit van Glastuinbouw Nederland te raadplegen. Daarin staan bijvoorbeeld tips en materialen die kunnen worden gebruikt voor een bezoek van een schoolklas aan het teeltbedrijf.

De toolkit is hier te vinden. Meer informatie is te vinden in het document in de bijlage.

Jacqueline Kroon

Glastuinbouw Nederland - © 2024